Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το Πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντίσελντορφ

Της Μιμήκα Τόσιου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 1ο ελληνικό Φεστιβάλ στο Ντίσελντορφ στο κέντρο της  πόλης του μεγαλύτερου γερμανικού κρατιδίου.

Σε συνεργασία του Ελληνικού Προξενείου και με την υποστήριξη των Περιφερειών Ηπείρου, Πελοποννήσου,
Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας  το πρώτο Φεστιβάλ είναι πλέον γεγονός.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαρτίου με την συναυλία της τραγουδοποιού Φωτεινής Δάρα και η λήξη σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακή 2 Απριλίου.

 Στόχος αυτής της πρώτης προσπάθειας είναι  η προβολή του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τη γαστρονομία, η ανάδειξη του Ελληνισμού της περιοχής καθώς και η καθιέρωση του.

Από την πρώτη μέρα  ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών  έδωσε το δυναμικό παρόν του  ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την προσπάθεια στηρίζουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Σχολεία της περιοχής συμμετέχοντας με δράσεις καθ΄όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στην κεντρική Πλατεία του δημαρχείου του Ντίσελντορφ οι επισκέπτες  έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα 22 περίπτερα που έχουν στηθεί, στα οποία πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις, δίνονται ταξιδιωτικές πληροφορίες, γίνονται μαθήματα χορού, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει ελληνικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, γλυκά, φαγητά..

Ταυτόχρονα, εντός του Δημαρχείου πραγματοποιείτε έκθεση με σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων. Το Σάββατο, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση, με πρωτοβουλία των Γενικών Προξενείων της Γαλλίας και της Ελλάδας και σε συνεργασία με την οργάνωση We are Europe, κατά την οποία οι πολίτες του Ντύσσελντορφ θα συζητήσουν με τους Γενικούς Προξένους των Ευρωπαϊκών χωρών για το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, με την ευκαιρία της επετείου υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ημερίδα με θέμα τα ελληνικά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα, που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων της Γερμανίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.