Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, στο κέντρο της Στοκχόλμης

Η σελίδα ανανεώνεται

Ένας άνδρας ύποπτος για "ανθρωποκτονίες τρομοκρατικού χαρακτήρα" τέθηκε υπό κράτηση σήμερα στη Στοκχόλμη, την επομένη της αιματηρής επίθεσης με φορτηγό που
έσπειρε τον τρόμο στη σουηδική πρωτεύουσα.
“Ο άντρας συνελήφθη ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Μπίστρομ, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει και συνεργούς.
Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, καθώς τα τεκμήρια της σύλληψης ενισχύονται από τη διεξαγωγή και την εμβάθυνση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σημερινή σύλληψη έγινε επί τη βάσει αξιολόγησης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.
Η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στην επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης, μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη πολλές αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται.
Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.
Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά.Τελευταίες ειδήσεις του ZDF αναφέρουν ότι ο συλληφθέντας ήταν μεν στο φορτηγό αλλά δεν ήταν ο οδηγός.  4 οι νεκροί σύμφωνα με το εθνικό σουηδικό δίκτυο TT 15 οι τραυματίες.

Συνελήφθη ο δράστης που οδήγησε το
φορτηγό στο πλήθος. Μάλιστα σύμφωνα με του σουηδικό  "Aftonbladet" ο δράστης ομολόγησε. Η αστυνομία δεν πιστοποίησε το δημοσίευμα όσον αφορά την ομολογία.


Η αστυνομία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Είχε προηγηθεί δήλωση του Πρωθυπουργού για σύλληψη ενός υπόπτου. 


Το Facebook ενεργοποίησε τον
«Έλεγχο Ασφαλείας»safety check

Εκκένωση του κεντρικού σταθμού της Στοκχόλμης

Σε έκτακτη ανάγκη οι γιατροί που έχουν καλεστεί να βρεθούν στα νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με το Reuters έχει διακοπεί η λειτουργία του Μετρό στην πόλη

Ο Πρωθυπουργός της χώρας πιστοποίησε τη σύλληψη ενός ύποπτου. ΜΜΕ αναφέρουν ότι τρία άτομα κατέβηκαν από το φορτηγό.

Οπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, φορτηγό καρφώθηκε πάνω σε πολυκατάστημα, παρασέρνοντας πεζούς.


Η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι υπάρχουν 20 τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για 3 νεκρούς, σύμφωνα με σουηδικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με την σουηδική «aftonbladet» το σήμα ήρθε στις 14:53 (ώρα Σουηδίας), ενώ αμέσως μετά το συμβάν αστυνομικός φώναζε στο πλήθος «μείνετε μακριά, είναι τρομοκρατικό χτύπημα».

Οι πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι πέφτουν πυροβολισμοί, πιθανότατα προς τον δράστη που έχει εντοπιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου