Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Γερμανία: Νέα δικαιώματα για τους "ενοικιαζόμενους" εργάτες από τον Απρίλιο

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενοικιαζόμενοι εργάτες (Leiharbeiter) προσλαμβάνονται για την κάλυψη προσωρινών κενών, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως "φθηνά" εργατικά χέρια.

Αυτού του είδους την εκμετάλλευση θέλει να αντιμετωπίσει η αλλαγή στο σχετικό νόμο (Arbeitnehmerüberlassungsgesetzes).


Έτσι οι "ενοικιαζόμενοι" εργάτες θα πρέπει μετά από 9 μήνες εργασίας να λαμβάνουν το μισθό που λαμβάνουν οι άλλοι εργαζόμενοι στο ίδιο εργοστάσιο και μετά από 18 μήνες να προσληφθούν ως "κανονικοί" εργαζόμενοι. 

Επίσης, ο ίδιος νόμος απαγορεύει στους εργοδότες να χρησιμοποιούν τους "ενοικιαζόμενους" εργάτες ως απεργοσπάστες. Σε περίπτωση απεργίας μπορούν να εργαστούν μόνο στα τμήματα που δεν θίγονται από την απεργία.

Πηγή: ARD

2 σχόλια:

  1. θα συμφωνησω με τον τολη , δεν αλλαζει κατι απο την στιγμη που εχει δικαιωμα να σε απολυσει οποτε θελει σε απολυει και τελος . θα πρεπει να θεσπιστει ενας νομος ωστε μετα απο 15 μερες να μην μπορει να σε απολυσει εκτος σοβαρου λογου. εχει παρατθρηθει το γεγονος να περνουν ατομα για ενα μηνα και ενω ειναι καλοι στην εργασια τους να δεχονται μια απολυση απο το πουθενα , ενα απο τα θυματα αυτου ειμαι και εγω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.