Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Düsseldorf: 3ο "Φιλοσοφικό Απόγευμα"

Το 3ο Φιλοσοφικό απόγευμα που θα γίνει στα γραφεία της AWO Liststraße 2, 40470 Düsseldorf, την Τετάρτη 17.05.2017 στις 18.00 με 20.00 η ώρα το απόγευμα.

Ο Σωκράτης που θα μελετήσουμε , ήταν ο μεγαλύτερος Παιδαγωγός της αρετής, ο οποίος με τον βίο του, τη διδασκαλία του και με τον τρόπο που διάλεξε να πεθάνει, έμεινε στην αιωνιότητα.


Μαθαίνοντας τη ζωή του και τη διδασκαλία του μαθαίνουμε εκείνα τα μυστικά, που μας κάνουν καλύτερους και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.
Η ευτυχία κατά τον Σωκράτη στηρίζεται στην αρετή της Γνώσης, στη αφύπνηση της Συνείδησης και της Σοφίας που είναι χαραγμένη στη Ψυχή μας. Οι αρετές και η Παιδεία είναι εκείνες που μας οδηγούν στη ευδαιμονία και την ευτυχία.
Αυτά και άλλα πολλά, θα μελετήσουμε στο τρίτο Φιλοσοφικό απόγευμα που θα λάβει χώρα στο Düsseldorf, σαν φόρος Τιμής στους αρχαίους σοφούς προγόνους μας και στον απείρου ομορφιάς αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό μας , αλλά και σαν Φάρος που μας οδηγεί στο να επαναπροσδιορίσουμε τις Αξίες και τις Νόρμες της κοινωνίας μας και να αγγίξουμε την πολυπόθητη ευτυχία.

Με εκτίμηση 
Μαρία Μαρκοπούλου

Τα επόμενα σεμινάρια θα γίνουν
• Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, Πλάτωνας και Αριστοτέλης. Από τον Πλάτωνα, τον μεγάλο δάσκαλο της Ακαδημίας του ‘ Κόσμου των Ιδεών ‘, στον μαθητή του Αριστοτέλη που αναφέρει ότι η μέγιστη πραγματικότητα βρίσκεται σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.
• Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, Επίκουρος, μεγάλος ανθρωπιστής Φιλόσοφος που δίδασκε ότι η φρόνηση, η ευχάριστη και ενάρετη ζωή με αυτάρκεια, εξασφαλίζουν την ελευθερία του ανθρώπου.

Ευχαριστούμε πολύ την AWO για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.