Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Handelsblatt: Εκτινάσσεται ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2017 – Προσδοκίες για 30 εκατ. ταξιδιώτες

Στις επιδόσεις – ρεκόρ που καταγράφει ο τουρισμός στην Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας πως οι προσδοκίες κάνουν λόγο ακόμη και για 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2017!

Ενδεικτικά, η περυσινή επίδοση ήταν 27,5 εκατομμύρια τουρίστες.


Όπως σχολιάζει, τα έσοδα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για τη χώρα, η οποία ταλανίζεται από την κρίση, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη για τον κλάδο.
Επικαλούμενη τις δηλώσεις ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Σκόπελο αλλά και το Τολό Αργολίδας, η Handelsblatt διαπιστώνει ότι δεν είναι η κίνηση ίδια σε όλη την Ελλάδα, για παράδειγμα είναι υψηλότερη σε μέρη όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

«Οι Γερμανοί παραθεριστές θα πάνε φέτος Ελλάδα!

Οι Γερμανοί ήταν πάντα οι πιο διακεκριμένοι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα - φέτος, ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο, στα τρία εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Αθήνας.
Στην περίπτωση των Γάλλων, Βρετανών και Αυστριακών, η Ελλάδα είναι επίσης πολύ δημοφιλής», καταλήγει η εφημερίδα. 

Ίδεις εκτιμήσεις και η TUI
Στις ίδιες εκτιμήσεις έχει καταλήξει και ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης η -επίσης- γερμανική ΤUI, η οποία κάνει λόγο για αύξηση των φετινών κρατήσεων της τάξεως το 23% συνολικά προς την Ελλάδα, με μεγαλύτερο ποσοστό αυτό της Χαλκιδικής με 44%, ενώ ο τουριστικός διευθυντής της Μάρεκ Αντριτσακ /Marek Andryszak, έκανε λόγο για μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο. "Οι Έλληνες κερδίζουν από την ανασφάλεια και τις πολιτικές ταραχές στην Τουρκία αλλά και από τα δικά τους δυνατά χαρτιά: H ποιότητα των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ καλύτερες ", όπως λέει στην εφημερίδα ο κ. Αντριτσακ.

"Αλλά και ως προς τις τιμές η Ελλάδα έχει γίνει ανταγωνιστικότερη. Στην κλίμακα ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση μεταξύ 136 χωρών φέτος ενώ πέρυσι ήταν στην 31η θέση. Σύμφωνα δε με τις προγνώσεις του WTTC ο τζίρος από τον τουρισμό από 14,7 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι θα ανέλθει μέχρι το 2027 στα 24,6 δισ. δολάρια. Ρόλο κλειδί θα έχουν σε αυτό και οι Κινέζοι. Μεσοπρόθεσμα οι αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν από150.000 πέρυσι σε 1,5 εκατομμύριο".

Όπως μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά στην Handelsblatt o Jim Jiannong Qian, ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κινεζικού επιχειρηματικού ομίλου Fosun "η Ελλάδα είναι ένα πολύ ασφαλής προορισμός".

Τέλος η γερμανική οικονομική εφημερίδα γράφει πως "ο κινεζικός κολοσσός συμμετέχει επίσης στο Joint Venture για την ανάπτυξη του Ελληνικού, το οποίο αναμένεται να γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες. Τα ενδιαφέροντα όμως του Fosun δεν περιορίζονται σε αυτό. Προτίθεται να συμμετάσχει και σε άλλο Joint Venture με την Friedmann Pacific Asset Management Ltd. ώστε να μετατρέψει το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος σε αεροπορικό κόμβο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης." 

Πηγή: bankingnews.gr, handelsblatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου