Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Γερμανία: Μέχρι και 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τέλος του έτους

Το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο προβλέπει σε έκθεσή του μέχρι και 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.

Οι περισσότερες από αυτές προορίζονται για τον τομέα υπηρεσιών υγείας


Μάλιστα, το Ινστιτούτο για την Αγορά Εργασίας και Έρευνας Επαγγελμάτων (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung -IAB) προβλέπει ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα φθάσουν τον αριθμό των  760.000 τονίζοντας επίσης, ότι εκείνες οι θέσεις που θα χαθούν θα είναι πολύ λίγες.
Αντίστοιχα, έχει καταγραφεί πολύ θετικό κλίμα στην αγορά εργασίας:

Στην έρευνα του επιμελητηρίου το 88,4% των μεσαίων επιχειρήσεων εκτιμά την τρέχουσα κατάσταση ως "πολύ καλή ή καλή" . Ποσοστό πρωτόγνωρο για τα τελευταία 22 χρόνια.

Οι λόγοι: Η μείωση των επιτοκίων αυξάνει τη ζήτηση στις οικοδομές, οι εξαγωγές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, η αισιοδοξία των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα να δαπανούν λόγω του κλίματος πιο εύκολα και έτσι ενισχύεται η αγορά.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 81,1% των μεσαίων επιχειρήσεων προβλέπει ότι θα επενδύσει στην επιχείρηση, ενώ το 26,7% θέλει να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους.

Η ανεργία τον τελευταίο μήνα έπεσε στο 5,6%, ενώ οι επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι ανησυχούν για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Πηγή: DIHK, Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung -IAB, Spiegelonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.