Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ": Η άγνωστη ελληνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας

Αφιέρωμα στην ελληνική ομάδα μπάσκετ στο Μόναχο BC Hellenen είχε στη σημερινή της ιστοσελίδα η μεγαλύτερη σε συκλοφορία ελληνική εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".

Την άνοδό της στην Β εθνική κατηγορία πανηγύρισε η μοναδική ελληνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας.

Η Ελληνική ομάδα Μονάχου που ιδρύθηκε το 1996 έχει κάνει σημαντικές διακρίσεις στη Γερμανία και όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Κιρσκ στόχο τους είναι η πρώτη κατηγορία.


Ήταν Μάιος του 1996 όταν λίγοι Έλληνες μετανάστες που λάτρευαν το άθλημα αποφάσισαν να ιδρύσουν την πρώτη ομάδα μπάσκετ με Έλληνες παίκτες, κυρίως μετανάστες.

Τα απαραίτητα έγγραφα κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου δόθηκε η άδεια. Πρώτο πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Ηλίας Συμεωνίδης.

Αν και αρχικά η ομάδα ήταν ερασιτεχνική σιγά σιγά τα μέλη της αυξάνονταν όπως και οι απαιτήσεις.
Το 2009 ήταν η χρονιά σταθμός αφού ο κ. Κωνσταντίνος Κίρσκ που είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου προσπάθησε να βάλει την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα το 2009. Είχαμε πολύ αρνητική διάθεση από όλους τους παράγοντες. Κάναμε καλή δουλειά στο μάρκετινγκ γιατί έπρεπε να εμφανίζουμε έσοδα για την ομάδα ώστε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε και οι χορηγοί που θα βρίσκαμε ήταν το Α και το Ω. Αλλά και πάλι οι άλλες ομάδες, η διαιτησία και οι παράγοντες ήταν εναντίον μας. Σιγά σιγά όμως καταφέραμε μέσα από νίκες και μέσα από τους αγώνες να αποδείξουμε πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Αν και στην αρχή η ομάδα αποτελούνταν από Έλληνες μετανάστες με τα χρόνια και ύστερα από ένα πρόγραμμα στο οποίο ενταχθήκαμε ήρθαν παίκτες- μετανάστες και από άλλες χώρες.

Μετά την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία τα πράγματα είναι πιο απλά για την ελληνική ομάδα της Γερμανίας. Όπως είπε ο πρόεδρός της στο protothema.gr «αυτό το καλοκαίρι ίσως έρθουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια από όπου κατάγομαι και παίξουμε και κάποιους φιλικούς αγώνες. Έχω επαφή με τον πρόεδρο της Κύμης αλλά και με άλλες τοπικές ομάδες».

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας είναι οι πολύ καλές σχέσεις παικτών, προπονητών και παραγόντων αλλά και ο σταθερός κορμός των παικτών που παραμένει στην ομάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.