Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Διευκρινιστική επιστολή Συντονιστή Εκπαίδευσης Μονάχου

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 
Ως προς τα όσα φέρεται να έχουν ειπωθεί ως απάντηση στη συντακτική επιτροπή του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ σε επερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κέλλα εκ μέρους του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζουράρι, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου επιφυλάσσεται να απαντήσει δια της υπηρεσιακής οδού.

Προς αποκατάσταση, ωστόσο, της αλήθειας, στην αιτίαση της συντονιστικής Επιτροπής σχολικών επιτροπών Μονάχου ότι το εν λόγω κτήριο ήταν ήδη μισθωμένο από καιρό, αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι μια εβδομάδα πριν από την άφιξη του κλιμακίου στο Μόναχο, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης μαζί με τη Γενική Πρόξενο και την εκπρόσωπο του μεσιτικού γραφείου είχαν επιθεωρήσει παρουσία εκπροσώπων του ιδιοκτήτη το εν λόγω διδακτήριο και είχαν συμφωνήσει να λάβουν γραπτώς την προσφορά για την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, επειδή απαιτούνταν να πέσουν περίπου 10 μεσοτοιχίες, για να διασφαλιστεί ο αριθμός των αναγκαίων αιθουσών.
Εκεί έγινε λόγος από την κ. Γενικό Πρόξενο και για ενδεχόμενη κοστολόγηση της αντικατάστασης των μοκετών στα πατώματα. Εκ παραλλήλου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης είχε προτείνει να ανατεθεί η υπόθεση σε νομικό για την εξέταση των συμβολαίων από την πλευρά του Γενικού Προξενείου.

Ουδέποτε ειπώθηκε ότι το κτήριο δεν ήταν διαθέσιμο. Όλα αυτά πιστοποιούνται εγγράφως. Την υπαναχώρηση του ιδιοκτήτη και την επιλογή άλλου ενδιαφερόμενου πληροφορήθηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης από τον εντεταλμένο δικηγόρο στις 31.05.2017 και συζήτησε με τη Γενικό Πρόξενο όλες τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα νέο διδακτήριο και σε καμία περίπτωση να μην διακυβευθεί η εύρυθμη λειτουργία του Λυκείου κατά το επόμενο σχολικό έτος, όπως ακριβώς και έγινε. Απομένει, συνεπώς, να μας εξηγήσει η συντονιστική Επιτροπή σχολικών επιτροπών Μονάχου η οποία σε ανοικτή επιστολή προς όλα τα ελληνικά κόμματα από 09.06.2017, όταν τα σχολεία της Βαυαρίας ήταν σε διακοπές, διατείνεται σε ρόλο Ηρακλή Πουαρώ πως ανακάλυψε ότι «ουδέποτε είχαν γίνει ουσιαστικές συζητήσεις με αποτέλεσμα το κτήριο να έχει ήδη ενοικιαστεί πριν από τη συνάντηση με τους εντεταλμένους του Υπουργείου», από που έχει αντλήσει αυτή την «πληροφορία». 

Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω επιτροπή ουδεμία δικαιοδοσία ή νομιμοποίηση έχει και αποδεδειγμένα δεν ενεργεί ως συλλογικό όργανο, όπως καταγγέλλεται από τις σχολικές επιτροπές του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου με ανακοινώσεις τους στο ΔΟΡΥΦΟΡΟ στις 19 και 20 Ιουνίου 2017 για αυθαίρετες ενέργειες του προέδρου της. 

Επειδή οι παραπάνω ψευδείς αιτιάσεις της συντονιστικής επιτροπής, όχι μόνον είναι παραπλανητικές, αλλά και θίγουν την επαγγελματική τιμή και υπόληψή μας, ζητούμε να αναιρεθούν άμεσα. Ειδάλλως επιφυλασσόμεθα για τη λήψη κάθε ένδικου μέσου προσωπικά εναντίον εκείνων που θεωρούν ότι μπορούν ανερυθρίαστα να διασπείρουν δημοσίως συκοφαντικά ψεύδη και μυθεύματα. 

Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου 

Σημείωση Συντακτικής Επιτροπής ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ: Σημειώνουμε με τη σειρά μας για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται τόσο ο ο Συντονιστής Εκπαίδευσης όσο ο Υφυπουργός Παιδείας, σχόλιο της συντακτικής επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ. Όλο το κείμενο είναι του Τομεάρχη Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. Βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου