Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Φραγκφούρτη: Εκδήλωση Ηπειρωτικών Συλλόγων

Δημοσιεύτηκε στη σελίδα
http://epirusgate.blogspot.de/2017/06/blog-post_250.html

Μια θεαματική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι Ομογενείς Ηπειρώτες στην Φρανκφούρτη στην έδρα του Συλλόγου τους, στον όμορφο διαμορφωμένο χώρο της Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας μας Solmsstrasse 1a, Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και άλλων ελληνικών πολιτιστικών φορέων της Φρανκφούρτης ήταν αρκετά ικανοπιοιτική. 

Ο θαυμάσιος καλοκαιριάτικος καιρός ήταν μαζί μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορευτικές Ομάδες του Ηπειρώτικου Συλλόγου Λουντβιγκσχάφεν Mάνχαιμ & Περιχώρων, η χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κρητικών της περιοχής Φρανκφούρτης, και η νεοσύστατη χορευτική Ομάδα του Ηπειρώτικου Συλλόγου της Φρανκφούρτης.

 Οι νέες και οι νέοι των προαναφερόμενων Συλλόγων, χόρεψαν (ντυμένοι με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές της γενέτειρας τους, η κάθε Ομάδα καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου καταγωγείς τους) και το πολυπληθές Κοινό τους καταχειροκρότησε επανειλημμένα.

 Η διοίκηση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης η οποία διοργάνωσε την όμορφη αυτή εκδήλωση με μπροστάρισσες της γυναίκες και την διαρκή επιτήρηση του Προέδρου κ. Σπύρου Βέλιου , είχε φροντίσει για όλα, όπως σουβλάκια, παραδοσιακές πίτες, γλυκά, καφέδες και φυσικά παγωμένες ελληνικές μπύρες και αναψυκτικά. Η μουσική ορχήστρα ήταν των αδελφών Σιανά και μας κάλυψαν σε όλα τα επίπεδα.

 Παρακολουθώντας την συμμετοχή των συμπατριωτών μας, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη που εκφράζουν οι Έλληνες της Ομογένειας, που ο νόστος της ξενιτιάς για την πατρίδα, τους κάνει να νιώθουν όλοι μαζί αδέλφια. 

 Την όμορφη γιορτή τίμησε με την σύντομη παρουσία της και η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου της Φρανκφούρτης κ. Μαρία Ζήση.

 Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης έδωσε το παρόν διά της Προέδρου της κυρίας. Δήμητρας Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα & Υπεύθυνου Τύπου κ. Θωμά Γκίνη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Γερμανίας, κ. Απόστολου Τσιρογιάννη.

 Κάτω αριστερά όπως κοιτάζετε, απεικονίζεται ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας & Υπεύθυνος Τύπου Θωμάς Γκίνης, η Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα, η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου Φρανκφούρτης, κυρία Μαρίνα Ζήση, ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανφούρτης κ. Σπύρος Βέλλιος ο κ.Απόστολος Τσιρογιάννης, Περιφερειάρχης της Ομοσπονδίας. 

 Το σημαντικότερο όμως ήταν η τεράστια συμμετοχή της Νεολαίας της Ελληνικής Ομογένειας, που όλα τα παιδιά μαζί διασκέδασαν και χάρηκαν αυτή την πολύ όμορφη και σωστά διοργανωμένη εκδήλωση.

 Η εκδήλωση διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα και όλα κύλησαν όμορφα όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένα. Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, συγχαίρει τους διοργανωτές και όσους εργάστηκαν για την άψογη εκδήλωση. Συγχαίρει επίσης τις νέες και τους νέους που συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό τόσο στα χορευτικά τμήματα, όσο και για την συμμετοχή τους, με την οποία τιμούν τις πατροπαράδοτες παραδόσεις της Πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.