Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Oι ISIS ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης - Τα 8 λεπτά που συγκλόνισαν το Λονδίνο

Την ευθύνη της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε χθες την βρετανική πρωτεύουσα ανέλαβε σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ο ισλαμικός στρατός.

Ο τελευταίος απολογισμός στα διεθνή ΜΜΕ αναφέρει συνολικά 10 νεκρούς (μαζί με τους τρεις δράστες) και 48 τραυματίες, εκ των οποίων 21 σε κρίσιμη κατάσταση.


Πώς έδρασαν οι τρομοκράτες

– Τρεις δράστες επέβαιναν σε λευκό κλειστό φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα και έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

– Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε στην κλήση που έλαβε για το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου στις 22:08 (00:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας).

– Οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην κοντινή αγορά του Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια.

– Η αστυνομία ανέφερε ότι ένοπλα στελέχη της ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου και ότι άνοιξαν πυρ.

– Οι οπλισμένοι αστυνομικοί «αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ» δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλι, ανώτερος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

– «Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα» προσέθεσε ο ίδιος.

– Οι άνδρες είχαν ζωστεί με κυλινδρικού σχήματος αντικείμενα, που έμοιαζαν με μεταλλικά κουτάκια. Το πτώμα του ενός απεικονίστηκε σε φωτογραφικό υλικό, στο έδαφος, έξω από την παμπ Wheatsheaf. Άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν ο δεύτερος δράστης, καταγράφηκε από τις κάμερες να είναι πεσμένος στο έδαφος, σε μικρή απόσταση.

– Στις 00:25 τοπική ώρα (02:25 ώρα Ελλάδας) τα συμβάντα στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην αγορά του Μπόροου κηρύχθηκαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Μεταξύ τωνθυμάτων και τουρίστες

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας  Τhomas de Maizière ανέφερε ότι δυο γερμανοί τραυματίστηκαν ένας απόαυτούς σοβαρά. Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau ενημέρωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας καναδός ενώ η Υπουργός Ευρωπαικών υποθέσεων της Γαλλίας ανακ΄οίνωσε ότι 4 τραυματισμένοι είναι Γάλλοι πολίτες.

Πηγή: SZ https://thecaller.gr, Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου