Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ανοιχτή επιστολή Gabriel στους Τούρκους που ζούνε στην Γερμανία

Με μια ανοιχτή επιστολή (που δημοσίευσε η BILD και στις δυο γλώσσες) απευθύνθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel στους τούρκους που ζουν στη Γερμανία.

Μέσω της επιστολής " διαβεβαίωσε
τους πολίτες τουρκικής καταγωγής ότι η νέα κατάσταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας δεν αφορά τους πολίτες που ζουν στην Τουρκία αλλά ούτε τους πολίτες μας με τουρκική καταγωγή ποο ζουν στην Γερμανία".

Παράλληλα τόνισε ότι : " ανεξάρτητα από τις δυσκολίες στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας για μας ισχύει: Εσείς, ανήκετε σ εμάς, με ή χωρίς γερμανική ταυτότητα (διαβατήριο)".
Χαρακτήρισε τη φιλία μεταξύ γερμανών και τούρκων ως "μεγάλο θυσαυρό" και επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας πάντε επιδιίωκε καλές σχέσεις με την Τουρκία καθώς αυτό ήταν σημαντικό και για τους τούρκους που ζουν στη χώρα μας"

Tώρα όμως, συνέχισε ο Gabriel, που άμεμπτοι γερμανοί πολίτες στέλνονται στην Τουρκία στις φυλακές δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρακολουθεί ως θεατής.  Για το λόγο αυτό αλλάζει η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκική πολιτική. Θα θέσουμε τη συνεργασία και προπάντων την οικονομική στήριξη προς την Τουρκία υπό εξέταση και θα στηρίξουμε μια καθαρή στάση και στην Ευρώπη.

Θετικό έκρινε το μήνυμα της επιστολής ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος των Τούρκων στην Γερμανία Gökay Sofuoglu σε συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag" και τάχθηκε υπέρ της διάθεσης για διάλογο. 

Πηγή: Mitteldeutscher Rundfunk .
Η επιστολή Gabriel είναι σε ελεύθερη μετάφραση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.