Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

H νύχτα του Αμβούργο. (Φωτογραφίες )


Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται περισσότερο στα επεισόδια της νύχτας που μας πέρασε παρά στην ίδια τη σύσκεψη των G20. Βέβαια, γεγονότα σαν τα χθεσινά δεν είναι συνηθισμένα στην Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, 1.500 άτομα πυρπόλησαν περιπολικά, προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικό κατάστημα ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα  διαδηλωτών  με αστυνομικούς.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ τραυματίστηκαν 197 αστυνομικοί. Όσον αφορά τους διαδηλωτές δεν υπάρχει αριθμός τραυματισμένων καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ η συγκεκριμένη κατηγορία διαδηλωτών είχε δικούς της ανθρώπους για να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας εκ των διαδηλώσεων  στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο, ένας αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε πλήθος διαδηλωτών  έριξε «μια προειδοποιητική βολή» προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει

Η γερμανική αστυνομία επίσης, σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια "επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων" που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν περιπολικά στη συνοικία Αλτόνα. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Αμβούργου Timo Zill δήλωσε στην BILD Daily Spezial: ότι " δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο μίσος και βία"

Συνολικά υπολογίζεται ότι συμμετείχαν το διήμερο πάνω από 100.000 κόσμος στις διαδηλώσεις σε 50 διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.




Σήμερα είναι προγραμματισμένη άλλη μια μεγάλη διαδήλωση στην οποία αναμένεται  να συμμετέχουν 20-30.000 πολίτες. Η συγκεκριμένη διαδήλωση αναμένεται ειρηνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.