Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ύδρα 25 έως 27 Αυγούστου: Το πρώτο Hydra World Music

Το πρώτο Hydra World Music, 25 έως 27 Αυγούστου, θα φέρει κοντά τους εραστές της μουσικής με τους διαχρονικούς φίλους του νησιού

Την Ύδρα την είχαμε ως τώρα στο μυαλό μας ως τόπο καλοκαιρινού ραντεβού για τους φίλους των εικαστικών. Οι εκθέσεις μοντέρνας τέχνης που οργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί συγκεντρώνουν τα βλέμματα καλλιτεχνών, συλλεκτών και απλών φιλότεχνων απ’ όλο τον κόσμο. Οι μουσικές δράσεις, αντίθετα, ήταν
περιορισμένες.

Καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Το Hydra World Music (H.W.M.) που θα φιλοξενηθεί από  25 έως 27 Αυγούστου σε εμβληματικές τοποθεσίες και σε μαγαζιά του νησιού αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής σκηνής και να αποτελέσει την αφετηρία για την δημιουργία ενός νέου θεσμού με ισχυρές βάσεις στην τοπική κοινωνία και ακτινοβολία που θα ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Όπως λέει και ο ιδρυτής του H.M.W. Adriano Konialidis, «επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια κληρονομιά για την οποία η Ύδρα θα είναι περήφανη, θέλουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα του νησιού φέρνοντας καταπληκτικούς καλλιτέχνες στην Ύδρα για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.»

Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε το τριήμερο 25 έως 27 Αυγούστου:
Το πρόγραμμα της φετινής πρώτης διοργάνωσης περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις με μουσικές του κόσμου, ενώ DJ’s θα παίζουν σε 4 διαφορετικά σημεία του νησιού. Η εναρκτήρια  εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Μουσείο της Ύδρας στο λιμάνι. Οι απογευματινές παραστάσεις του Σαββάτου θα γίνουν στη Σπηλιά, ενώ οι συναυλίες της Κυριακής θα διεξαχθούν στο  Ενάλιον στην παραλία του Βλυχού. Επίσης, κάθε βράδυ οι DJ θα παίζουν μουσική στα μπαρ Amalour και Omilos.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο θρυλικός καλλιτέχνης Kilema (Duo) από τη Μαδαγασκάρη, ο τραγουδιστής των Señor Coconut Argenis Brito, η αιγύπτια τραγουδίστρια, συνθέτις και ακορντεονίστρια Youssra El Hawary, η βρετανίδα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών  Brooke Sharkey, η ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη (duo), οι διάσημοι γερμανοί DJ’s Michael Ruetten και Habibi Funk, καθώς και ο τοπικός DJ Palov (δισκογραφική Carnibal) και τα συγκροτήματα Patatatiti και Momo Trio.

Με ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον, οι διοργανωτές ήδη μελετούν το πρόγραμμα του 2018, διερευνώντας τις προοπτικές εξέλιξης του φεστιβάλ σε πλατφόρμα που θα προσφέρει μουσικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συζητήσεις και εμπειρίες όπου θα αναδεικνύεται η δύναμη, η σημασία και η επιρροή της μουσικής ως εκπαιδευτικού εργαλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.hydraworldmusic.com ή επικοινωνήστε με hydra@hydraworldmusic.com

Δημοσιεύτηκε : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.