Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Έρευνα: Τι φοβάται ο κόσμος σήμερα

Έρευνα του "Εργαστηρίου Σκέψης" Pew Research Center αποκαλύπτει τους φόβους που καταλαμβάνουν τους ανθρώπους σε 38 χώρες, και ένα μέρος της δημοσίευσε η εφημερίδα DIE WELT.

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Γερμανία ο ισλαμικός στρατός προκαλεί φόβο, όπως δηλώνει το 77% των Γερμανών και το 74%
των Ευρωπαίων. Παράλληλα,  η έρευνα διαπιστώνει ότι οι φόβοι είναι μεγαλύτεροι σε εκεινους που έχουν χαμηλότερη εκπαίδευση.

Η κλιματική αλλαγή φοβίζει το 63% των Γερμανών και το 64% των Ευρωπαίων και βρίσκεται στην 2η θέση. Στο άρθρο σημειώνεται ότι υψηλό είναι το ποσοστό για το συγκεκριμένο θέμα στις χώρες Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Σουηδία.

Οι επιθέσεις σε κυβερνοχώρους από τρίτες χώρες φοβίζει το 66% των Γερμανών και το 54% των Ευρωπαίων.

Η αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί φόβο στο 22% των Γερμανών και στο 37% των Ευρωπαίων, ενώ ο μεγάλος αριθμός προσφύγων αποτελεί φόβητρο για το 28% των Γερμανών και 41% των Ευρωπαίων (60% η Πολωνία).

Την δύναμη και εξουσία των ΗΠΑ φοβούνται το 35% των Γερμανών και 31% των Ευρωπαίων, ενώ την Ρωσία εκτιμούν ως επικίνδυνη μόλις το 33% των Γερμανών και 41% των Ευρωπαίων. 

Η Γερμανία, όμως, στο θέμα αυτό διαφοροποιήθηκε απο άλλες χώρες όπως Γαλλία, Μεγ. Βρετανία και Πολωνία, όπου  θεωρείται η Ρωσία μεγαλύτερος κίνδυνος από τις ΗΠΑ. Πάντως, όπως, επισημαίνει το ρεπορτάζ σχετικα με την έρευνα, και στην Ελλάδα και την Ισπανία ο φόβος  είναι μεγαλύτερος ως προς την υπερδύναμη των ΗΠΑ παρά της Ρωσίας.

Τέλος, ο κίνδυνος "Κίνα" φοβίζει το 21% των Γερμανών και το 30% των Ευρωπαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.