Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Πρακτικά παραδείγματα για το τι ισχύει με το Roaming

Ο Δορυφόρος ήρθε σε επικοινωνία με διάφορες τηλεφωνικές εταιρείες στην Γερμανία για να βρεί απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που προκύπτουν μετά την "κατάργηση της περιαγωγής" σύμφωνα με οδηγίες της Ε.Ε.

Έτσι ετοιμάσαμε έναν απλό "πίνακα" εωρτοαπαντήσεων για να αποφευχθούν οι παγίδες που υπάρχουν και μπορεί να οδηγήσουν κάποιον καταναλωτή σε δυσάρεστη έκπληξη όταν έρθει ο λογαριασμός μετά τις διακοπές του.

Είμαι στην Γερμανία και έχω τηλεφωνική σύνδεση με γερμανικό πάροχο μπορώ να τηλεφωνήσω χωρίς χρέωση σε αριθμό τηλεφώνου άλλης χώρας της Ε.Ε. π.χ. ελληνικό αριθμό;
ΟΧΙ. Χρεώνεστε όπως μέχρι τώρα εκτός και αν υπάρχει ειδική ρύθμιση στο συμβόλαιο που έχετε.

Έχω γερμανικό αριθμό τηλεφώνου και βρίσκομαι στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ε.Ε..  Που μπορώ να τηλεφωνήσω χωρίς χρέωση ;
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε (και να δεχτείτε τηλέφωνα) χωρίς χρέωση σε όλα τα γερμανικά νούμερα.
 
Έχω γερμανικό αριθμό τηλεφώνου και βρίσκομαι στην Ελλάδα . Μπορώ να τηλεφωνήσω χωρίς χρέωση σε ελληνικά τηλέφωνα (σταθερά και κινητά);
Ναι. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να ρωτήσετε την εταιρεία σας εάν  χρειάζεται να γίνει σημείωση στο συμβόλαιο.

 Έχω γερμανικό αριθμό τηλεφώνου. Μπορώ να τηλεφωνήσω από την Ελλάδα χωρίς χρέωση σε γερμανικό αριθμό σε τρίτη χώρα της Ε.Ε. π.χ. Ιταλία;

ΟΧΙ. Εκτός και έχετε κάνει ρύθμιση στο συμβόλαιό σας, Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν (με επιπλέον χρέωση αυτή τη δυνατότητα).
 
ΠΡΟΣΟΧΗ στο ιντερνετ
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σχετικά με το πόση ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχετε. Δεν είναι αυτονόητο ότι έχετε στο εξωτερικό την ίδια πρόσβαση που έχετε στην χώρα που ζείτε. Αν και οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν όταν ξεκινάει η χρέωση καλό είναι να επικοινωνείστε μαζί τους.

Συμπέρασμα: Ενώ γενικά οι ρυθμίσεις είναι απλές υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα ήταν καλό  να διευκρινίστε με τον πάροχο για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.

Είναι αυτονόητο ότι όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό έχετε το "πακέτο" που ισχύει στη χώρα διαμονής σας. Εάν δεν έχετε π.χ. flat δεν έχετε και την αντίστοιχη δυνατότητα στο εξωτερικό.

Επίσης, είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω στοιχεία που μας μετέφεραν οι υπάλληλοι από τις εταιρίες Vodafone, O2 και Telekom  ισχύουν, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που ενδεχομένως, να μην μας ανέφεραν και που μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Γι αυτό σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με τον πάροχο σας !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου