Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Στουτγάρδη: Προσπάθεια "επανεκκίνηση" της Ελλ. Κοινότητας

1957-2017 - 60 ΧΡΟΝΙΑ

Φέτος η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης έγινε 60 ετών. Αυτή η Κοινότητα με τη μεγάλη και ένδοξη ιστορία αγκάλιαζε κάποτε πάνω από το 50% των Ελλήνων της πόλης μας. Είχε περισσότερα από 4.000 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη. Σήμερα, „γερασμένη και ξεχασμένη“, αδυνατεί να παίξει το ρόλο που έπαιζε επί 10ετίες πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.


Με άλλα λόγια, η ελληνική παροικία της περιοχής Στουτγάρδης, που απαριθμεί πάνω από 50.000 χιλιάδες Έλληνες, είναι στην ουσία ακέφαλη.

Και τώρα τι κάνουμε;

Εμείς, που σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης (Παράγραφος BGB §26), την εκπροσωπούμε βάσει του ισχύοντος νόμου και παίρνοντας τα 60 της χρόνια σαν αφορμή, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους συμπατριώτες και σας καλούμε σε μια πρώτη συνάντηση, στο Restaurant Friedenau, Rotenbergstr. 127, 70190Stuttgart την Κυριακή 29. 10. 2017 στις 11.00 η ώρα.

Σ' αυτήν την πρώτη συνάντηση θα θέσουμε προς συζήτηση, πρόταση για την επανεκκίνηση και δραστηριοποίηση της Ελληνικής Κοινότητας με βάση το ισχύον καταστατικό της (Vereinsregister-Satzung, AZ 14 VR 1135).

Παρακαλούμε όλους τους συμπατριώτες που θα λάβουν αυτή τη πρόσκληση, να την προωθήσουν/γνωστοποιήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερομένους.
Στέλιος Φιλιππίδης (Πρόεδρος),
Ειρήνη Κοκκοτίδου (Αντιπρόεδρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.