Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πάνω από το 50% των αλλοδαπών δεν πετυγχαίνουν στο πρόγραμμα εκμάθησης γερμανικής γλώσσας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung",  πάνω από το 50% όλων των μεταναστών δεν περνούν τις εξετάσεις της γεμανικής γλώσσας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία
Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) αναφέρουν ότι 339.578 άτομα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι ένα μάθημα ένταξης.
Από αυτά, 289.751 συμμετείχαν μέχρι το τέλος του προγράμματος. Από αυτούς, το 48,7% πέτυχαν το στόχο  "Β1". Τέσσερις στους δέκα (40,8%) έφτασαν στο κατώτερο επίπεδο "Α2", ενώ οι υπόλοιποι απέτυχαν. 

Για να εξηγήσει τον υψηλό αριθμό συμμετεχόντων που δεν πετυγχαίνουν τις εξετάσεις στη γλώσσα, το BAMF επισημαίνει ότι ορισμένοι συμμετέχοντες αρρωσταίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, άλλοι βρίσκουν εργασία ή μετακινούνται σε άλλη περιοχή. 

Στα μαθήματα ένταξης συμμετέχουν αλλοδαποί που επιθυμούν να ζήσουν μόνιμα στη Γερμανία μεταξύ αυτών είναι οι μετανάστες από την ΕΕ και κυρίως τα τελευταία χρόνια πρόσφυγες οι οποίοι συμμετέχουν υποχρεωτικά στα προγράμματα. 

600 μαθητοώρες
Τα μαθήματα ένταξης που εισήχθησαν το 2005 αποτελούνται από την γερμανική γλώσσα μάθημα προσανατολισμού στη νομική και κοινωνική ζωή. Το γλωσσικό μάθημα αποτελείται από 600 μαθήματα διάρκειας 45 λεπτών το καθένα. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν το επίπεδο "Β1" 

Οι συμμετέχοντες Θα πρέπει δηλαδή να είναι σε θέση να περιγράφουν εμπειρίες και γεγονότα σε απλές προτάσεις και να εκφράζουν απόψεις και να γράφουν προσωπικές επιστολές. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προγράμματος λαμβάνουν πιστοποιητικό που θα επιτρέψει στους μετανάστες να μειώσουν το χρόνο αναμονής τους για πολιτογράφηση από οκτώ σε επτά χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.