Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πτώση Mirage ανοιχτά της Σκύρου, αγνοείται ο πιλότος - Τουρκία: Δεν υπήρχε δικό μας μαχητικό στην περιοχή

Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα ανοιχτά της Σκύρου.

Το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών. Κατά τη διάρκεια επιστροφής στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού ειδοποίησε ότι δεν έχει επαφή με τον άλλο πιλότο και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Είναι άγνωστη για την ώρα
η τύχη του πιλότου.

Αυτή την ώρα στην περιοχή, όπου αναφέρθηκε από το δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού ότι χάθηκε το στίγμα του, έχουν σπεύσει ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, η φρεγάτα "Ψαρά" και αλλά εναέρια και πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν ο πιλότος πρόλαβε να αναφέρει κάτι προς τον Πύργο Ελέγχου πριν την συντριβή του αεροσκάφους του, το οποίο μάλιστα απείχε μόλις ‘1 λεπτό (8 ν.μ.) από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σκύρου.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Π.Α. ανήκει στην παρτίδα εκείνη που εκσυγχρονίστηκε προ αρκετών ετών στο επίπεδο «5», με τοποθέτηση αναβαθμισμένων συστημάτων και βελτιωμένου ραντάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Τουρκία: Δεν υπήρχε δικό μας μαχητικό στην περιοχή

Αντίδραση υπήρξε και εκ μέρους της Τουρκίας που έσπευσε να ανακοινώσει ότι στην περιοχή που κατέπεσε το ελληνικό Mirage δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό.

Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.