Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Eυρώπη/Γερμανία: Οι 5 αλλαγές που αφορούν τον καταναλωτή

Tα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια ARD και ZDF θα προμηθευτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τις νέες διευθύνσεις των νοικοκυριών προκειμένου αυτά να πληρώσουν τα 17,50 € μηνιαίως. Η διαδικασία αυτή γίνεται ανά πενταετία.
Με τον τρόπο αυτό η υπηρεσία Deutschlandradio (παλιά GEZ) φιλοδοξεί να βρει όσους δεν
πληρώνουν τη "συνδρομή" τους.

Από τον Μάιο η ομοσπονδιακή εισαγγελία μπορεί να διατηρεί για 5 χρόνια 20 διαφορετικά στοιχεία για κάθε επιβάτη που ταξιδεύει αεροπορικώς.

Αύξηση του κατώτερου μισθού θα ισχύει από τον Μάιο και για τους βαφείς και χρωματιστές. Για ανειδίκευτους θα είναι παγγερμανικά 10,60 €.

Τη ρύθμιση Whats App θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν πλέον μόνο όσοι είναι άνω των 16 ετών, μέχρι τώρα ίσχυε το όριο των 13 ετών. Κάθε ένας που θα κατεβάζει την εφαρμογή θα πρέπει να απαντήσει πρώτα στο ερώτημα εάν είναι τουλάχιστον 16 ετών . Η ρύθμιση είναι ευρωπαϊκή και ισχύει για όλα τα κράτη της Ε.Ε. Εκτός Ε.Ε. παραμένει το 13ο έτος ως προϋπόθεση.

Από τις 25 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία προσωπικών δεδομένων (DSGVO). Η νέα οδηγία φιλοδοξεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα ισχύει για επιχειρήσεις εκτός Ε.Ε. που έχουν εργασίες σε χώρες της Ένωσης.
Το πρόστιμο σε περίπτωση παραβίασης θα είναι 4% του συνολικού ετησίου τζίρου.

Πηγή: WiWo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.