Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Γαλλική υπηκοότητα και πρόσληψη στην Πυροσβεστική για τον «Spiderman» που έσωσε τον 4χρονο ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι, θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, του ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας που
είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο νεαρός σκαρφάλωσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Παρίσι για να σώσει ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό από το ένα χέρι.

Η θεαματική διάσωση όπου φαίνεται ο άνδρας να σκαρφαλώνει τέσσερις ορόφους σε τριάντα δευτερόλεπτα υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς και κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το παιδί σε κατάσταση σοκ και ο άνδρας με κτύπημα στο γόνατο.

Ο πατέρας του παιδιού τέθηκε υπό κράτηση για παραμέληση ανηλίκου. Το παιδί ανατέθηκε στην φροντίδα κοινωνικής υπηρεσίας.
Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Ενα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr, www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.