Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Σαν σήμερα πριν 116 χρόνια παίρνει το όνομά της η Mercedes

23 Ιουνίου 1902: Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler. 

Ο πάμπλουτος αυστροουγγαρέζος διπλωμάτης και στη συνέχεια επιχειρηματίας Εμίλ Γιέλινεκ είχε αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο. Μετά το θάνατο της συζύγου του το 1893, ίδρυσε γραφείο στη Νίκαια. Το 1897 έλαβε το πρώτο του αυτοκίνητο  της εταιρείας Daimler-Motoren-Gesellschaft . Σε αγώνα ταχύτητας στη Νίκαια (Magagnone-Νίκαια) στις 21 του Μαρτίου του 1899 το αγωνιστικό αυτοκίνητο πήρε το πρώτο βραβείο και το οποίο συμμετείχε στους αγώνες με το όνομα της κόρης του, Mercedes.  Τον Απρίλιο του 1900, ο Jellinek αγόρασε 36 Daimler αυτοκίνητα - το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής - και ζήτησε την κατασκευή ενός νέου αυτοκινήτου, το οποίο ονόμασε Mercedes. Τον Μάρτιο του 1901, το νέο αυτοκίνητο σημείωσε μια σειρά από νίκες στην εβδομάδα αγώνων στη Νίκαια.
Στις 23 Ιουνίου 1902, η Daimler-Motoren-Gesellschaft κατοχύρωσε το όνομα Mercedes. Στις 26 Σεπτεμβρίου, το εμπορικό σήμα προστατεύεται επίσημα από το νόμο. Το 1909, το αστέρι της Mercedes καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα. Τα αυτοκίνητα της Daimler-Benz AG, που δημιουργήθηκαν το 1926, έγιναν γνωστά με την επωνυμία Mercedes-Benz.


Πηγή: sansimera.gr, mercedes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.