Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

"Ενας Κοσμος Ελλαδα": Τριήμερο αφιέρωμα στο Ρήγα Φεραίο στη Βιέννη

Η εκπομπή του ΘΕΜΑ Radio 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με την Λίτσα Πισκερά, μας ταξίδεψε στην μοναδική Βιέννη, εκεί που έζησε και έδρασε ο Ρήγας Φεραίος.

Στις 24 Ιουνίου 2018 κλείνουν 220 χρόνια από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και όλοι οι ομογενειακοί φορείς σε συνεργασία με την Μητρόπολη Αυστρίας διοργανώνουν στη Βιέννη ένα τριήμερο αφιέρωμα (22, 23 και 24/6) στον οραματιστή της επανάστασης.

Η εκπομπή «Ένας κόσμος Ελλάδα» περιηγείται στην ελληνική γειτονιά της Βιέννης, στα σημεία που έζησε
ο Ρήγας Φεραίος, στο κτίριο που τύπωσε τον «Θούριο» και την «Χάρτα», στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Γεωργίου, ταξιδεύοντας στο παρελθόν του Ρήγα και του Ελληνισμού της Βιέννης, αλλά συγχρόνως αντικρίζοντας το παρόν των συμπατριωτών μας στην μαγευτική πόλη του Δούναβη.

Καλεσμένοι της Λίτσας Πισκερά και ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι, είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και υποδιευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Σχολής π. Ιωάννης Νικολίτσης, και ο πιανίστας Χρήστος Μαράντος που είχε την πρωτοβουλία και επιμέλεια των εκδηλώσεων .


«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Evaggelia Piskera
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Antonis Kaloudis
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ VIDEO: @taTasos Denesidis
Ημέρα και ώρα μετάδοσης:
Κάθε Κυριακή στις 16.00 από τον Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM 104.6
και μέσω webradio: http://www.themaradio.gr/
Email: enaskosmosellada@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/EnasKosmosElla…
You Tube channel: https://www.youtube.com/…/UCl6Y1X41rBzh…
Ακόμη, η εκπομπή αναμεταδίδεται από το «Hephaestus Radio», το πρώτο ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Βιέννης, κάθε Τρίτη 19.00 με 20.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης: http://www.hephaestuswien.com/hephaest…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.