Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Επίθεση σε Μέρκελ από Tagesschau και Bild

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση άρθρου του ανταποκριτή του ARD (ραδιοτηλεοπτικό κρατικό κανάλι) στις Βρυξέλες Malte Pieper και ζητάει την παραίτηση της Μέρκελ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε  στην ιστοσελίδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ARD – «Tagesschau»
Οι ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται τη γερμανίδα καγκελάριο επισημαίνει ο δημοσιογράφος και φέρνει ως παράδειγμα της αποτυχημένης συνταγής με την οποία πολιτεύεται η Μέρκελ την αρχή του προσφυγικού το 2011 και 2012.

"Τότε ξεκινούσαν σιγά αλλά σταθερά να αυξάνονται οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη. Τότε η Μέρκελ το αντιμετώπιζε ως πρόβλημα της Ιταλίας και της Ελλάδας και αναζήτησε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μόλις έφθασαν οι πρόσφυγες στα βαυαρικά σύνορα. 

Δεν διστάζει η Μέρκελ, συμπληρώνει ο δημοσιογράφος, να διακινδυνεύει και τη διάσπαση της Ε.Ε. καθώς βάζει στη γωνία τις ανατολικές χώρες και θέλει να τους εκβιάσει σε αλληλεγγύη. Θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν συμπεριφέρονταν κανείς έτσι στη Γερμανία.

Λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με νέο πρόσωπο στην Καγκελαρία πιστεύει ο δημοσιογράφος.

BILD
 
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ευρώπης η BILD "αξιοποίησε" το δημοσιευμένο άρθρο και το χρησιμοποιεί με το δικό της γνωστό τρόπο στην πρώτη σελίδα ως τίτλο.

Η πολιτική αίσθηση ότι πλέον η Μέρκελ δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει αναίμακτα την νέα αυτή δοκιμασία που ξεκίνησε από το "αδερφό" κόμμα CSU γίνεται όλο και πιο έντονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.