Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια στα κορυφαία 100 της Αυστραλίας

Άποψη του Bar Lourinhã 
στο κέντρο της Μελβούρνης
Η στιγμή της κρίσης έφτασε και φέτος για τους εστιάτορες ανά τη χώρα που ανυπομονούσαν να δουν την επιχείρησή τους να φιγουράρει στη φημισμένη λίστα κατάταξης της εφημερίδας Australian Financial Review (AFR) με τα κορυφαία 100 εστιατόρια.

Η λίστα, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και τη συντάσσει ομάδα ειδικών του χώρου, θεωρείται ο απόλυτος οδηγός για τους λάτρεις της καλής κουζίνας.

Η επιλογή, βέβαια, των 100 κορυφαίων εστιατορίων από συνολικά 500 υποψηφιότητες δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, ειδικά όταν πρόκειται για πόλεις όπως η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, που
ανεβάζουν ψηλά τον γαστρονομικό πήχη της χώρας.

Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να κρύψουμε την υπερηφάνειά μας βλέποντας να έχουν διακριθεί επτά επιχειρήσεις ιδιοκτησίας μελών της παροικίας.

Στις υψηλότερες θέσεις της λίστας, και συγκεκριμένα στην 30ή, αναδείχθηκε το εστιατόριο The Apollo, που βρίσκεται στο Potts Point του Σίδνεϊ, ανεβαίνοντας, μάλιστα, σε σειρά, από την 37η που κατείχε πέρυσι.

Στη “νεοελληνική ταβέρνα” -όπως τη χαρακτηρίζει η κριτική επιτροπή- ιδιοκτησίας των Sam Christie και Jonathan Barthelmess, ξεχωρίζει τόσο η εξαιρετική ατμόσφαιρα του εσωτερικού όσο και οι μεζέδες και τα γεύματα που προσφέρει, μεταξύ αυτών η “θρυλική” ταραμοσαλάτα, το σαγανάκι και το αργομαγειρεμένο αρνάκι.
Και τα δύο καταστήματα Chin Chin, ιδιοκτησίας του Chris Lucas στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ φιγουράρουν στη λίστα

Το επιχειρηματικό δίδυμο εξασφάλισε ακόμη μία διάκριση, με το δεύτερο -επίσης στο Σίδνεϊ- ιαπωνικής αισθητικής και κουζίνας εστιατόριό τους Cho Cho, να αναδεικνύεται στην 74η θέση.

Ακριβώς στη μέση της σειράς κατάταξης διακρίθηκε το Bar Lourinhã της Jo Gamvros και του σεφ συντρόφου της Matthew McConnell. Η οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο της Μελβούρνης έχει καθιερωθεί στη γαστρονομική σκηνή της πόλης την τελευταία δεκαετία με ένα στυλ εμπνευσμένο από την ισπανική και πορτογαλική παράδοση.

Εντυπωσιακή είναι, εν τω μεταξύ, η διάκριση του συμπαροίκου επιχειρηματία Chris Lucas, που είχε την τιμή να δει στη λίστα τρία από τα εστιατόριά του, τα δύο υποκαταστήματα Chin Chin σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ και το νεοσύστατο Kisumé στο στενάκι της Flinders Lane.

Τα Chin Chin έχουν κερδίσει τις καρδιές των καλοφαγάδων που αγαπούν τις ταϊλανδέζικες γεύσεις, ενώ το τριώροφο Kisumé περιγράφεται από το πανέλ των κριτών ως το ιδανικό μέρος για “εξόρμηση” στην ιαπωνική κουζίνα.

Τέλος, επάξια ήταν η εκπροσώπηση της παροικίας και στην Αδελαΐδα, με το εστιατόριο Peel St, των Jordan Theodorous και Martin Corcoran να κατακτά την 85η θέση στη λίστα, με ένα μενού που καλύπτει γεωγραφικά από περιοχές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έως και χώρες της Ασίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των διακριθέντων εστιατορίων στη λίστα της AFR.

    Brae, Birregurra (VIC) – Awarded Top Restaurant in VIC 2018, Top Service 2018
    Ester (NSW) – Awarded Top Restaurant in NSW 2018
    Saint Peter (NSW) – Awarded Top Chef 2018
    Attica (VIC)
    Africola (SA) – Awarded Top Restaurant in SA 2018
    Momofuku Seiobo (NSW)
    Sixpenny (NSW)
    Embla (VIC)
    Sepia (NSW)
    Fleet, Brunswick Heads (NSW)

Δημοσιεύτηκε: https://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.