Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο- 10 τραυματίες (3 σοβαρά)

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις εξ αυτών σοβαρά, σε μια επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας, ενδεχομένως ιρανικής καταγωγής, επιτέθηκε αδιακρίτως με κουζινομάχαιρο στους επιβάτες του λεωφορείου.

Ο δράστης, ο οποίος είναι 34 ετών, με
καταγωγή από το Ιράν, έχει συλληφθεί και βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

"Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος", περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, "οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο".

Δεν είναι ακόμα σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή κάτι άλλο.

Ωστόσο, η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας που τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.
«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Αν και η γερμανική εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι «ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής. Δεν υπάρχουν νεκροί».

Οι εισαγγελικές αρχές πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό.

"Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου" δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

www.sz.de, nooz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.