Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Όλα τα παιδιά και ο προπονητής εκτός σπηλαίου στην Ταϊλάνδη-BINTEO

Συγκίνηση και χαρά σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε η απολύτως επιτυχής διάσωση των 12 αγοριών και του 25χρονου προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην βόρεια Ταϊλάνδη, όπου παρέμειναν συνολικά 18 ημέρες.

Οι ειδικές δυνάμεις (SEALS) του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσαν επισήμως ότι τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις με όλα τα ΜΜΕ του κόσμου να μεταδίδουν εκτάκτως την είδηση.


«Οι 12 Αγριόχοιροι και ο προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο και είναι ασφαλείς», ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η ταϊλανδέζικη SEALS.

Το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και ο 25χρονος προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο λίγο μετά τις 14.00 (ώρα Ελλάδος).

Μία ώρα νωρίτερα είχε διασωθεί και το 11ο παιδί.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα διάσωσης είχε ξεκινήσει στις 04.00 (ώρα Ελλάδος). Λίγες ώρες μετά οι ηρωικοί σπηλαιοδύτες είχαν βγάλει το ένατο και το δέκατο αγόρι.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες στην είσοδο της σπηλιάς και από εκεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο επιχειρήσεων είναι πανηγυρική. Εθελοντές και δημοσιογράφοι κλαίνε και αγκαλιάζονται.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν αγχολυτικά σκευάσματα για την επιχείρηση και δεν ναρκώθηκαν.
Το χρονικό

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 την προπερασμένη Δευτέρα, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σε έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα βγάλουν έξω τα παιδιά και τον προπονητή, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή. Την ίδια ημέρα πεπειραμένοι δύτες έβγαλαν έξω τέσσερα από τα αγόρια.

Άλλα τέσσερα διασώθηκαν χθες Δευτέρα και τα τελευταία τέσσερα αγόρια και ο προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.