Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η Αγγλία κέρδισε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο σε πέναλντι

Πάντα όταν η Αγγλία σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου (και ευρωπαικού) έπρεπε να φθάσει στα πέναλντι έχανε τον αγώνα.

Σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατάφεραν με 4-3 να επικρατήσουν της Κολομβίας.

Και τώρα στο προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία.

Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι ο προπονητής της Αγγλίας Gareth Southgate ήταν ένας από τους παίκτες που είχε χάσει πέναλντι σε παγκόσμιο κύπελλο. Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας. Οι Αγγλοι φτάνουν στον ημιτελικό με τη Δυτική Γερμανία και μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση πάμε στα πέναλτι. Πίρς και Κρις Γουόντλ δεν κερδίζουν τον Μπόντο Ιλγκνερ και η ομάδα τους μένει εκτός τελικού.

Το 1996, το Γιούρο πάει ..Αγγλία. Στα προημιτελικά, οι Ισπανοί λυγίζουν αυτοί απο το άγχος στα πέναλτι με τον Γκασκόιν να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι και τον Σίμαν να νικάει το Ναδάλ,ενώ το πρώτο πέναλτι των Ισπανών το είχε χάσει ο Ιέρο.

Στον ημιτελικό, όμως ο εφιάλτης επιστρέφει με τη σημαία της Γερμανίας ξανά. Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ εκτελεί το κρίσιμο πέναλτι , ο Κέπκε τον ψαρεύει, το όνειρο χάνεται.

Το 1998, η Αργεντινή ορθώνει το ανάστημα της στους “16” ,οι Αγγλοι όμως συνεχίζουν να παλεύον με τους διαμονές τους . Αυτή την φορά Ινς και Μπίτι ντύνονται με τον μανδύα του νεκροθάφτη για τα όνειρα διακρισης.

Εξι χρόνια μετά και στο Ευρωπαικό, πρώτα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και στο τέλος ο Βασέλ θα βάλουν το όνομα τους στη μακρά λίστα των μαύρων προβάτων για την Αγγλία στον προημιτελικό με την Πορτογαλία του Κριστιάνο, με τον σούπερ σταρ των Ιβήρων να υπογράφεί με το τελευταίο πέναλτι, όπως και το 2004,έτσι και στο Μουντιάλ του 2006 τον αποκλεισμό των Λιονταριών, αφού όμως,Λάμπαρντ,Τζέραρντ και Κάραγκερ συνέχιζαν την κατάρα των χαμένων πέναλτι.

Στο ίδιο έργο θεατές και το 2012 στον προημιτελικό του Ευρωπαικού με την Ιταλία εκεί όπου οι δύο Ασλέι,Γιάνγκ και Κόουλ ήταν οι μοιραίοι.

Η "κατάρα" της Αγγλίας στα πέναλντι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.