Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» στον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει φέτος το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» στον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο 46χρονος ιερέας και τα δέκα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες, για την απονομή του σημαντικού βραβείου στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου.
Εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια προσφέρει υποστήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στην Επιτροπή Βραβείων του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 να δοθεί και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έναντι των δύο που της αναλογούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό. Έτσι, βραβεύονται σήμερα επίσης η ΜΚΟ «HOPEgenesis», μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού κας Ελ. Βόζενμπεργκ, και η ΜΚΟ «Άνεμος Αλλαγής» μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή κου Μ. Κύρκου.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών. Για το έτος 2018, απονέμονται συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.