Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: "Με επιτυχία η ημερίδα αιμοδοσίας που οργάνωσε ο σύλλογος"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Παρασκευής 12.10.2018, η προγραμματισμένη αιμοδοσία που κάλεσε ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης και διοργάνωσε με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Ερυθρού Σταυρού, του ΔΣ του Nachbarschaftshaus Nürnberg και των "Γιατρών χωρίς σύνορα" (Ärzte
ohne Grenzen).

Όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση κοινωφελούς δράσης, την επιτυχία δεν πιστοποιεί μόνο το αποτέλεσμα του αριθμού των συμμετασχόντων αιμοδοτών, αλλά πολύ περισσότερο η ρητορική του κελεύσματος προς τις υπόλοιπες συλλογικότητες και η εκπομπή της παραδειγματικής εικόνας προς τη νεολαία και το δημόσιο λόγο.

Η αιμοδοτική συνείδηση παραμένει μία εκκρεμμότητα στην ολοκλήρωση του μετανεωτερικού μας πολιτισμού και είναι δραματικά απαραίτητο να επιδιωχθεί η καταξίωσή της με κάθε μέσο διαλόγου και πολιτισμού.

Η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά ανθρώπινων μοσχευμάτων, είναι οι απόλυτες δηλώσεις ανθρωπισμού, ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης στις κοινωνίες μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης με την κατ`έτος  θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας, επιδιώκει τον απεγκλωβισμό από τις στερεοτυπικές δράσεις και την εξοικείωση των μικρών μελών του στην εικόνα και διαδικασία μιας ανώδυνης συμπεριφοράς.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο κα Κωνσταντινοπούλου, η οποία επαινώντας, εξήρε το βαθμό ενσωμάτωσης και διάδρασης των ομογενειακών φορέων στους κοινωνικούς και κοινωφελείς ιστούς της Νυρεμβέργης.

Η εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς  Σύνορα κα Sabine Koch σχολίασε την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία ας σημειωθεί πως ήρθε ως αποτέλεσμα του συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων από την κα Παρτζιάλη Ειρήνη, μέλος του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης. 

Παρόντες επίσης δήλωσαν ως επιστημονικοί επιμελητές, οι σπουδαστές Ιατρικής, κκ Αναστασιάδης Τάσος, Χριστοδούλου Άντρια και Αυξεντίου Κωνσταντίνος, ενώ η γυναικεία ομάδα του Συλλόγου
με την ευγενή χορηγία του κου Καλέντζη Δημήτρη φρόντισαν για έναν απολαυστικό μπουφέ εδεσμάτων, φιλεύοντας ως είθισται τους εθελοντές κατόπιν της αιμοδοσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.