Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Το Reload Greece επεκτείνει τo Young Entrepreneurs Programme με σεμινάρια στο Η.Β., τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ


Δελτίο τύπου: To Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) 2018 - 2019, το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης (pre-accelerator) του εκπαιδευτικού ιδρύματος Reload Greece με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, επεκτείνεται σε 5 χώρες και πραγματοποιεί στρατηγικές συνεργασίες με φορείς στην Ελλάδα για τη διεξαγωγή εργαστηρίων (workshops) στην διάφορες πόλεις.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω του RG YEP επίδοξοι νεοφυείς επιχειρηματίες (τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί
φοιτητές και ερευνητές από διεθνή πανεπιστήμια) και νέοι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα με εξωστρέφεια και συνεργατικό πνεύμα μέσα σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που διαρκεί 5 μήνες.

Οι 3 φάσεις του προγράμματος:

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις (IGNITE- ACCCELERATE - PITCH). Από τον Οκτώβριο 2018 εως τον Ιανουάριο 2019, πραγματοποιούνται 15 workshops σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Η.Β., τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Σε κάθε ένα από τα IGNITE εργαστήρια, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες επιτυχημένων επιχειρηματιών, να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις ιδέες τους και να τις δουλέψουν  σε συνεργασία με μέντορες από το επιχειρηματικό και το ακαδημαϊκό περιβάλλον χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Reload Greece, προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του RG YEP. Το ενδιαφέρον του οργανισμού φέτος στοχεύει περισσότερο σε ιδέες που προέρχονται από τους τομείς MedTch, AgriTech, GreenTech, BioTech, FinTech και Τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, ACCELERATE, οι 14 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες/ φιναλίστ, λαμβάνουν 7 εβδομάδες εντατικής συμβουλευτικής υποστήριξης με εξατομικευμένες συνεδρίες και masterclasses. Οι μέντορες του Reload Greece είναι έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχοι σε διεθνείς εταιρίες όπως η Amazon, η AstraZeneca, η HSBC, η Three κ.α. και ο ρόλος τους είναι να υποστηρίζουν τις ομάδες ώστε καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, να χτίσουν ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό πλάνο και να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο pitch deck για την εκδήλωση του τελικού, PITCH, στο Λονδίνο. Τα εξειδικευμένα masterclasses καλύπτουν το φάσμα της δημιουργίας πρωτοτύπου, της κατοχύρωσης πατεντών, του growth hacking, τα οικονομικά για νεοφυείς επιχειρήσεις και την προετοιμασία για το pitch με συνεργάτες όπως η Google και η Deloitte Ventures. 

Το τελικό PITCH στάδιο θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στις 30 Μαρτίου του 2019, όπου όλοι οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε ένα panel κριτών, τους μέντορές τους  και ένα ζωντανό κοινό με σκοπό να διεκδικήσουν σημαντικά βραβεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο, βραβείο Καινοτομίας με περιήγηση στο startup οικοσύστημα της Ελλάδας, καθώς και ένα βραβείο άμεσης πρόσβασης στο RG Challenge19, το 11ήμερο επιταχυντικό πρόγραμμα του Reload Greece, το οποίο βοηθά τις startups να είναι έτοιμες να προσελκύσουν επενδυτές.

Προορισμοί και στρατηγικές συνεργασίες:

-       Ηνωμένο Βασιλείο, Οκτώβριος- Νοέμβριος 2018: University of Birmingham, Imperial College London, University of Manchester, London Business School, University of Oxford, University College London and Warwick Business School.
-       Γερμανία, Οκτώβριος- Νοέμβριος 2018:  Βερολίνο (Freie Berlin, Humboldt & Technical Universities) και Μόναχο (με τα πανεπιστήμια Technical and Ludwig Maximilian Universities)
-       Ολλανδία, Δεκέμβριος 2018: Ρότερνταμ (RSM, Erasmus University Rotterdam, Delft University, Utrecht and Leiden).
-       Eλλάδα, Δεκέμβριος 2018: το Reload Greece συνεργάζεται με το Athens Centre for Entrepreneurship & Innovation (ACEin), οργανώνοντας workshops στην Κρήτη, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το ACEin, στρατηγικοί συνεργάτες για την Ελλάδα είναι επίσης και το Greentech Challenge by NTUA, το Aegean Startups Competition καθώς και το Alba Business School, ο μακροχρόνιος ακαδημαϊκος συνεργάτης του Reload Greece.
-       ΗΠΑ, Ιανουάριος 2019: Το πρώτο του πιλοτικό event στη Νέα Υόρκη  στο NYU.

Στο περσινό Young Entrepreneurs Programme, η startup Racecheck κέρδισε το Rising Star Award, με άμεση πρόσβαση στον επιταχυντή RG Challenge18 και πρόσφατα έλαβε  την πρώτη επένδυση από το επενδυτικό ταμείο Metavallon. Ο Αλέξανδρος Τάντη, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής του Racecheck είπε: «Η συμμετοχή μας στο RG YEP ήταν μια κομβική στιγμή για εμάς. Πυροδότησε το ξεκίνημα ενός συναρπαστικού ταξιδιού το οποίο μας οδήγησε στο να σηκώσουμε το πρώτο γύρο επένδυσης». Ακόμα, η καινοτόμα ερευνητική startup Experoment κέρδισε το Innovation award το 2018 και η Δρ. Ιωάννα Μυλονάκη, Συνιδρύτρια του Experoment είπε: «Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας στην Ελλάδα με το Corallia, που ήταν το βραβείο μας, συμμετείχαμε σε 21 συναντήσεις με βιοτεχνολογικά (biotech) startups, φαρμακευτικές εταιρείες, έμπειρους επενδυτές, καθώς και εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς. Χάρη στο Corallia και στο Reload Greece, η Experoment δημιούργησε ένα στιβαρό και σημαντικό δίκτυο επαφών με σημαντικούς παίκτες από το Ελληνικό startup οικοσύστημα».

Μάθε περισσότερα για το  RG YEP και δήλωσε συμμετοχή σε ένα Ignite workshop -
Δες εδώ το RG YEP βίντεο - https://youtu.be/waEsWmo509U


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.