Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

"ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ": Μαρτυρίες Ελλήνων εργαζομένων στην BMW

Μετά το αφιέρωμα στους εργαζόμενους στην MAN ο "Δορυφόρος" προχώρησε στην έκδοση βιβλίου με μαρτυρίες πρώην και νυν Ελλήνων εργατών στην ΒΜW.

To βιβλίο που θα κοστίζει συμβολικά 5 € θα παρουσιαστεί στις 3 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα μιλήσει και για την μετανάστευση και την προσέγγιση από την οπτική γωνία της δεύτερης γενιάς ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος.

Στην επίσημη ανακοίνωση ο "Δορυφόρος" αναφέρει: 

"Επειδή στην περιοχή του Μονάχου ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μεταναστών εργάστηκε στο εργοστάσιο της BMW, επιδιώξαμε να καταγράψουμε αντιπροσωπευτικές μαρτυρίες από την πρώτη και τη δεύτερη γενιά, από γυναίκες και άνδρες που προερχόταν από διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες, από συνδικαλιστές, από «ενοικιαζόμενους» εργάτες.

«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ BMW» επιδιώκει να τιμήσει τους Έλληνες μετανάστες, που μέσα από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ήρθαν να εργαστούν στη Γερμανία, αλλά και να καταγράψει με τις προσωπικές τους μαρτυρίες αυτήν τη διαδρομή τους μέχρι και σήμερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αυτοδίδακτο ζωγράφο Spiros Nousias , ο ίδιος παιδί εργατών στηn BMW για το όμορφο εξώφυλλο που μας ετοίμασε (αφιλοκερδώς). Οι υπόλοιπες ευχαριστίες ... στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.