Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

H Ελλάδα στην ITB 2014 «Οι διακοπές στην Ελλάδα δεν προσφέρουν μόνο θάλασσα και ήλιο»

ο Γ.Γ του Ε.Ο.Τ., κ. Πάνος Λειβαδάς
και η δ/ντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας,
 κ. Ευτυχία-Χριστίνα Αϊβαλιώτου
Βερολίνο, Μάρτιος 2014 
Και το χρόνο αυτό η Ελλάδα παρουσιάστηκε με δικό της περίπτερο στην ITB 2014. Η Ελλάδα σε τουριστική έκρηξη! Με 17,92 εκατομμύρια επισκέπτες το 2013, σημειώθηκε μια αύξηση κατά 15,5% περίπου σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Μόνο από τη Γερμανία προτίμησαν τη χώρα 7,99% περισσότεροι τουρίστες, ενώ τα έσοδα στον τουριστικό τομέα ανήλθαν συνολικά σε 11,99 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 2014 οι αριθμοί θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ, αφού η Ελλάδα επιθυμεί να προβληθεί όχι μόνο ως ένας προορισμός για καλοκαιρινέςς διακοπές. «Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από θάλασσα και νησιά», τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα θέλει να θέσει στο επίκεντρο τις άγνωστες πλευρές της: διακοπές γεμάτες περιπέτεια και δράση, ιαματικός τουρισμός, προσκυνηματικοί προορισμοί, περιπατητικές διαδρομές, ηφαιστειακός τουρισμός, είναι μερικά από τα τουριστικά προϊόντα της. Σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού, τα ταξίδια πόλεων πρέπει να ολοκληρώνουν την προσφορά των διακοπών: «Η Αθήνα, για παράδειγμα, είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλές ζωντανές γειτονιές και έντονη κοσμική και πολιτιστική ζωή. Πολλοί συνδέουν την πόλη μόνο με την αρχαιότητα. Θέλουμε να έρθουν και νεότεροι άνθρωποι».

Στην ITB 2014, από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, η Ελλάδα, με 70 περίπου συνεκθέτες, πρόβαλε όλες τις πτυχές της: συναρπαστικές παρουσιάσεις για μαγευτικές, εν μέρει ακόμα τελείως άγνωστες, περιοχές και νησιά, νόστιμες ελληνικές γεύσεις σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής, χορευτικές παραστάσεις και κληρώσεις.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.visitgreece.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.