Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ελληνισμός στην Αυστρία μέσω της ΕΡΤ


ΕΡΤ3 \ ΔΙΑΣΠΟΡΑ \ 27Δεκ2015 – Διασπορά


http://webtv.ert.gr/ert3/27dek2015-diaspora/



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η "Μια ανάσα" με την Χαρά-Μάτα Γιαννάτου από 28.01 στους γερμανικούς κινηματογράφους

"Η νεαρή Ελληνίδα Έλενα δεν βλέπει προοτπική στη χώρα της και αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Γερμανία όπου βρίσκει δουλειά ως νταντά σε μια πλούσια οικογένεια. Υπομονετικά ακολουθεί τα κέφια της οικοδέσποινας Tessa. Σε μια στιγμή απροσεξίας εξαφανίζεται η μικρή Lotte και δεν ξαναβρίσκεται. Στον πανικό της η Έλενα αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα"

Πηγή: wildbunch.filmlounge.de

Απολογισμός 2015 για τον Ελληνισμό της Γερμανίας


της συντακτικής επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό για τον Ελληνισμό της Γερμανίας, κυρίως σε ότι αφορά τους οργανωμένους φορείς.

     
Σχέση Γερμανίας – Ελλάδας. 
Επανήλθαν φέτος επιθετικά και λαϊκίστικα δημοσιεύματα, καθώς και οι δηλώσεις που βιώσαμε  τα πρώτα δυο χρόνια όταν εκδηλώθηκε η δημοσιονομική κρίση. Η Ελλάδα ήταν το κύριο θέμα στην ειδησεογραφία επί 6 μήνες για να έρθει στη συνέχεια, η συμφωνία κυβέρνησης με ΕΕ αλλά και το «προσφυγικό», για να σταματήσει να είναι η χώρα μας πρώτο θέμα της επικαιρότητας.
Η «αντιπαράθεση» δημιούργησε νέους «υποστηρικτές» αλλά και «αντιπάλους», χωρίς όμως να επηρεάζει τους Γερμανούς επισκέπτες από το να επισκεφτούν την χώρα μας παρά τα επιπρόσθετα προβλήματα που προέκυψαν, όπως το κλείσιμο των τραπεζών. Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου είχαμε αύξηση της τάξεως του 3,3% των Γερμανών τουριστών που επισκέφτηκαν με αεροπλάνο την Ελλάδα.  Μάλιστα, σε σύνολο ταξιδιωτών (με όλα τα ΜΜΜ) η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει αύξηση 14,3% (πρώτο οκτάμηνο 2014 με 2015).

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι παγίδες στις διαδικτυακές αγορές

Σε δελτίο τύπου η εταιρεία ESET ενημερώνει σχετικά με τις αναγκαία προστασία που πρέπει να συνοδεύει κάθε online αγορά δημοσιεύοντας «οδηγό με 12 πρακτικές»

1.  Έρευνα, έρευνα, και πάλι έρευνα. Όχι μόνο γιατί διασφαλίζει ότι θα βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή και το προϊόν που μας ταιριάζει πραγματικά, αλλά γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα να πέσουμε σε απατεώνες με ψεύτικα websites που θα πάρουν τα λεφτά μας και θα εξαφανιστούν.
2.  Αναρωτηθείτε: Εμπιστεύεστε τον πωλητή; Αν δεν είστε σίγουροι ότι το site, το οnline κατάστημα ή ο πωλητής είναι φερέγγυα, απευθυνθείτε σε μία αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης και χρησιμοποιήστε ψηφιακά πιστοποιητικά ή άλλα εργαλεία πιστοποίησης της αυθεντικότητας για να ελέγξετε. Σε περίπτωση που αγοράζετε από πωλητές σε Amazon και EBay, η βαθμολόγησή τους είναι ένας καλός σύμβουλος.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγή ταυτοτήτων μέχρι τον Ιούνιο. Και οι απόδημοι;

Η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει την αλλαγή των αστυνομικών ταυτοτήτων, όπως επιβεβαιώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την προηγούμενη βδομάδα στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, διάφορα έντυπα αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προβλέπει μέχρι τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή για όλους τους κατόχους αστυνομικής ταυτότητας.

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα, στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία – σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας, αναφέρεται από το Υπουργείο..

Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό και έχουν μόνο αστυνομική ταυτότητα, καθώς μπορούν να ταξιδεύουν με αυτή τη ταυτότητα (και χωρίς να έχουν απαραίτητα διαβατήριο) στην Ε.Ε,. αλλά και σε άλλες χώρες ;

Θα μπορεί ο Απόδημος να προχωρήσει στην έκδοση αστυνομικής ταυτότητας στα Γενικά Προξενεία;

Μήπως θα έπρεπε στο σχεδιασμό της η κυβέρνηση να λάβει υπόψη τόσο το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί (δηλαδή να βρεθούν ξαφνικά χωρίς έγκυρο έγγραφο χιλιάδες Έλληνες) όσο και το  ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό πηγαίνουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, άρα το χρονοδιάγραμμα οριστικής αλλαγής να είναι πέρα από το καλοκαίρι ;


Δορυφόρος 

Γερμανία: Η αντιπαράθεση για το βιβλίο του Χίτλερ

Με το τέλος του 2015 λήγει και η 70ετή κατοχή των πνευματικών δικαιωμάτων του αμφιλεγόμενου βιβλίου "Mein Kampf" του Χίτλερ, που κατέχει η Βαυαρία. Τα δικαιώματα αρχικά κατείχαν οι Αμερικανοί και τα παρέδωσαν στους Βαυαρούς, καθώς η τελευταία κατοικία του Χίτλερ ήταν στην Βαυαρία.
Το βιβλίο που ξεκίνησε να γράφει ο Χίτλερ στις φυλακές το 1924 (είχε καταδικαστεί με πενταετή φυλάκιση για έσχατη προδοσία, ποινή, στην προκειμένη περίπτωση, ιδιαίτερα επιεικής, αφού για την κατηγορία αυτή προβλεπόταν από μακροχρόνια φυλάκιση ή , τουλάχιστον, απέλαση από τη Γερμανία, γιατί είχε ακόμα την αυστριακή υπηκοότητα). Το βιβλίο θεωρείται ως «ιδεολογικό μανιφέστο» του ναζιστικού κόμματος πριν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Μέσα από αυτό στην ουσία γίνεται αναγραφή των στόχων που στη συνέχεια, ο Χίτλερ έθεσε σε εφαρμογή. Η εξολόθρευση των Εβραίων, το φυλετικό μίσος κατά των μη Γερμανών, η πρόθεση υποδούλωσης των «κατώτερων» φυλών, η πρόθεσή να επιτεθεί στη Γαλλία όσο και στην Ρωσία, για να εξασφαλίσει στους Γερμανούς «ζωτικό χώρο» για να μεγαλουργήσουν, είναι οι βασικές θέσεις του Χίτλερ που ήθελε (όπως και έπραξε) την επιβολή στυγνής δικτατορίας ως Φύρερ.
Με τη βοήθεια και τη στήριξη του ναζιστικού καθεστώτος έφτασε σε ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή, κάνοντας τον συγγραφέα του πάμπλουτο. «Όσοι πολίτες δεν είχαν αγοράσει το βιβλίο δεν ένιωθαν ασφαλείς».

Τελευταία Κυριακή του έτους με κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Όσοι προσπάθησαν την τελευταία Κυριακή του έτους να επισκεφθούν την Ακρόπολη, τις Μυκήνες, τη Βεργίνα και δεκάδες άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έφυγαν απογοητευμένοι, καθώς παντού είχε μπει λουκέτο.
Μάλιστα, το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σημειώθηκε ένταση όταν γκρουπ τουριστών θέλησε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με αποτέλεσμα να σπεύσει η αστυνομία.
 
Γιατί είναι κλειστά; Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ανακοίνωσε το επ΄ αόριστον κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τα σαββατοκύριακα και τις αργίες μέχρι την επίλυση του ζητήματος που ανέκυψε με αφορμή το νέο μισθολόγιο.
 
ΠΗΓΗ THE TOC
 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας/Συλλόγου Ποντίων/Σχολικών Επιτροπών της Νυρεμβέργης και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παλλάδιον-Μόναχο θα πραγματοποιηθούν από τις 20 – 23 Ιανουαρίου 2016 επιμορφωτικά σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων Βαυαρίας, από στελέχη-εθελοντές του Ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού».
Πρόκειται για βιωματικές διαδράσεις εξειδικευμένων επιστημόνων με το κοινό τους, σε θεματικές ενότητες όπως η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying, Mobbing), η ασφάλεια στο διαδίκτυο,
η κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, οι εξαφανίσεις, το
Trafficking κλπ. Οι παραπάνω μέθοδοι και προσεγγίσεις του ``Χαμόγελου``, εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών παιδοψυχολόγων του Ιδρύματος και της συνεργασίας του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου 2016, στις 16.30, το Ίδρυμα Παλλάδιον προσκαλεί Έλληνες γονείς και εκπαιδευτικούς στους χώρους του Βαυαρικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Μόναχο, για μια διάλεξη – συζήτηση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας (διάγνωση-αντιμετώπιση). Εισηγητές και συντονιστές της συζήτησης, θα είναι οι ψυχολόγοι Παύλος Σαλίχος και Ειρήνη Μαρκουλάκη καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός Ζωή Κόκαλου, όλοι τους εθελοντές συνεργάτες στο``Χαμόγελο του Παιδιού``.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο από τα τρία δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, Leap!

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που διευκολύνουν τα παιδιά όλων των ηλικιών να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες στην εκπαίδευση και τη γνώση. Όταν όμως πρόκειται για τυφλά παιδιά ...η εικόνα αλλάζει.
Τα παιχνίδια που απευθύνονται σε τυφλά παιδιά είναι ελάχιστα και δύσκολα προσβάσιμα. Αυτή την ανάγκη θέλουμε να καλύψουμε δημιουργώντας τη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών σοβαρού σκοπού LEAP, που σαν στόχο έχουν την:
  • αύξηση εξοικείωσης των τυφλών παιδιών με τον υπολογιστή, καθιστώντας τον προσβάσιμο με ευχάριστο και ενδιαφέροντα τρόπο
  • ψυχαγωγία τους με τρόπο ουσιαστικό και ταιριαστό με τις ανάγκες τους, ενισχύοντας παράλληλα και την εκπαίδευσή τους
  • βελτίωση της αίσθησης του χώρου και του προσανατολισμού τους
  • ανάδειξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων, διεύρυνση των δυνατοτήτων και τελικά ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους
  • ανάπτυξη της αυτονομίας και της αυτάρκειάς τους
  • διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης, αύξηση αλληλεπίδρασης με το κοινωνικό τους περιβάλλον, και με βλέποντα παιδιά.
Tο δεύτερο από τα τρία δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά  αλλά και ενήλικες, το Τένις, oλοκληρώθηκε  στο πλαίσιο του έργου LEAP (Listen-LEArn-Play). Το ειδικά σχεδιασμένο gameplay του παιχνιδιού επιτρέπει στα παιδιά να εξασκήσουν τις δεξιότητες που ανέπτυξαν στο πρώτο παιχνίδι, την Τρίλιζα, όπως τη χρήση βασικών πλήκτρων του H/Y και την κίνηση σε ηχητικό χώρο δύο διαστάσεων, αλλά και να αποκτήσουν νέες όπως να αντιλαμβάνονται την κίνηση και την ταχύτητα σε έναν ηχητικό χώρο τριών διαστάσεων και να αλληλεπιδρούν μέσα σε αυτόν (binaural processing).

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Από ποιές χώρες προέρχονται οι 31.000 εθελοντές του IS

Σε 31.000 ανέρχεται ο αριθμός των εθελοντών από διάφορες χώρες του κόσμου, που πήγαν το 2015 στη Συρία ή το Ιράκ για να ενταχθούν στο στρατό του "Ισλαμικού Κράτους".

Μάλιστα, τα στοιχεία του Soufan Group τα οποία δημοσιεύουν μια σειρά ΜΜΕ μεταξύ αυτών και η Neues Deutschland, καταγράφουν πάνω από διπλάσιο αριθμό σε σχέση με το 2014 (12.000 εθελοντές-μισθοφόροι).

Οι 31.000 εθελοντές/μισθοφόροι προέρχονται από 86 διαφορετικές χώρες, με πρώτη την Τυνησία (6000), ενώ στην κατάταξη ακολουθούν η Σαουδική Αραβία με 2.500 και η Ρωσία με 2.400. Η Τουρκία με 2.100 και η Ιορδανία με 2000 εθελοντές, συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Ως πρώτη χώρα της Ε.Ε. εμφανίζεται στην 6η θέση η Γαλλία με 1.700 εθελοντές, για να ακολουθήσουν στην θέσεις 9-11 η Γερμανία με 760, η Μεγάλη Βρετανία επίσης με 760 και το Βέλγιο με 470.










Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

«Travel&Leisure» Ψηφοφορία για τον καλύτερο προορισμό ανάμεσά και η Ελλάδα

Το ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel&Leisure» καλεί τους αναγνώστες του να επιλέξουν ανάμεσα στους 25 καλύτερους προορισμούς για το 2015 μεταξύ αυτών και η χώρα μας.
Η ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 29, με την αποκάλυψη του νικητή να πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα, στις 30 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία γίνεται στην σελίδα : http://www.travelandleisure.com/destination-of-the-year-2015-reader-vote-now

Αθήνα: Σύσκεψη Προϊσταμένων Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Σύσκεψη με τους Προϊσταμένους όλων των Γραφείων του ΕΟΤ Εξωτερικού πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αν. Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλου, στις  18 και 19 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των γραφείων του ΕΟΤ Εξωτερικού για το σχεδιασμό της τουριστικής  στρατηγικής του 2016 με στοχευμένες δράσεις.

Ειδικότερα,  καθορίστηκε το πλαίσιο των δράσεων που θα συμβάλλουν στην διεθνή διαρκή στήριξη και προώθηση του τουριστικού brandname «Ελλάδα», στην προβολή  νέων Ελληνικών προορισμών, στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, από 1η Μαρτίου έως 30 Νοεμβρίου 2016.

Οι  δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ευκαιρίες της κάθε αγοράς- στόχου του εξωτερικού.

Πηγή: Ε.Ο.Τ. 

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οι Συντονιστές Εκπαίδευσης και οι περιοχές ευθύνης τους στο Εξωτερικό

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα τον επικαιροποιημένο κατάλογο των Συντονιστών Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό καθώς και τις περιοχές ευθύνης τους.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Σ.Ε.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 Βερολίνο
Griechische Botschaft Erziehungsabteilung
Kurfürstenstraße 130, 10785 Berlin – Deutschland
Tηλ.: 0049 30 88678623, 0049 30 88917727
Φαξ: 0049 30 88678624
e-mail: se-berlin@griechische-botschaft.de
Σοφός Εμμανουήλ (ΠΕ70)
Γερμανία (Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen-Anhalt, Thüringen, Niedersachsen, Hamburg, Bremen, Schleswig-Holstein, Rheinland-Pfalz, Saarland), Πολωνία
Μόναχο
Griechisches Generalkonsulat Erziehungsabteilung  Brienner Str. 46, 80333 München – Deutschland
Tηλ.: 0049 89 496071, 0049 89 496072
Φαξ: 0049 89 406062, 0049 89 54549689
e-mail:semuenchen@sch.gr
sdemuenchen@t-online.de
Παπατσίμπας Γεώργιος (ΠΕ02)
Γερμανία (Bayern, Baden-Wurttemberg, Hessen), Τσεχία,  Αυστρία
Ντύσελντορφ
Erziehungsabteilung des gr. Generalkonsulats
 Grafenberger Allee 128a
40 237, Düsseldorf – Deutschland
Τηλ.:0049 211 15775894, 0049 211 4982873
Φαξ: 0049 211 6986228
e-mail: spenrw@yahoo.gr
Σοφός Εμμανουήλ (ΠΕ70)
Γερμανία (Nordrhein-Westfalen)
Στουτγάρδη
Griechisches Generalkonsulat Erziehungsabteilung
 Christophstr. 17, 70178
Stuttgart – Deutschland
Τηλ.: 0049 711 51889015-17
Φαξ: 0049 711 2991622
e-mail: mail@gse-stuttgart.europe.sch.gr
Παπατσίμπας Γεώργιος (ΠΕ02)
Γερμανία (Baden-Württemberg, Hessen)
Βρυξέλλες
AMBASSADE DE GRECE A BRUXELLES
BUREAU DU CONSEILLER DE L' EDUCATION
Rue des Petits Carmes 6
1000 Bruxelles BELGIQUE
Τηλ.: 0032 2 5455518-519-520-521
Φαξ: 0032 2 649 60 90
e-mail: gsev@skynet.be/edubru.mail@gmail.com
Ρουμελιώτου Μυρσίνη (ΠΕ06)
Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία
Λονδίνο
Greek Embassy, Education Office,
1A Holland Park
London W11 3TP, UNITED KINGDOM
Τηλ.: 0044 207 2210093-2215977
 Φαξ: 0044 2072434212
e-mail: education@greekembassy.org.uk
Κόσυβας Γεώργιος (ΠΕ03)
Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία
Μαριούπολη
General Gonsulate  of Greece in Mariupol Education Section 10, Varganova str, 87500 Mariupol, UKRAINE
Τηλ.: 0038 0629 470181 Φαξ: 0038 0629 470180
e-mail:  gr.syn.ekp.mar@gmail.com
Ταμίσογλου Χρυσούλα (ΠΕ70)
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιζία, Λευκορωσία,Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Μολδαβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ
Κάιρο
Greek Embassy, Education Office 14
Emad El Din str- Cairo Egypt
Τηλ.: 00202 25758353 Φαξ: 00202 25777292
e-mail: mail@gse-cairo.world.sch.gr
Κουμαριανού Μαρία (ΠΕ05)
Αίγυπτος, Λιβύη, Λίβανος, Ισραήλ, Ιορδανία, Η.Α.Ε., Κατάρ, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Συρία,Τυνησία, περιοχή Μέσης Ανατολής
Γιοχάνεσμπουργκ
Consulate General of Greece Education Office
261
Oxford Rd, 2196 Illovo JHB, SOUTH AFRICA
Τηλ.: 0027 11 447 1238 Φαξ: 0027 11 447 4479
e-mail: gsejohann@sch.gr
Βλάχος Γεώργιος (ΠΕ70)
Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Μαλάουι, Μπουρούντι, Καμερούν, Νιγηρία, Σουδάν, Αιθιοπία,Κένυα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μαδαγασκάρη, Μοζαμβίκη
Μελβούρνη
Consulate General of Greece Education
Office 37-39 Albert Rd, Melbourne VIC 3004  AUSTRALIA
Τηλ.: 006139 8664660/8664248, Φαξ: 006139 8208464
e-mail: consul.gr.edu@daytec.net.au, mail@eduoff-melbourne.world.sch.gr
Οικονομίδης Αγάπιος (ΠΕ06)
Νέα Νότιος Ουαλία, Καμπέρα, Κουήμπιαν, Κουίνσλαντ, Νέα Ζηλανδία, Βικτόρια, Τασμανία, Περιοχές Βόρειας, Νότιας και Δυτικής Αυστραλίας, (Πανεπιστήμια Χονγκ-Κονγκ, Κίνας)
Ν.Υόρκη
Consulate General of Greece, Education Office
69 East 79th str. New York
N.Y. 10075
 USA
Τηλ: 001 212 8792044
Φαξ: 001 212 8792044
e-mail:office@gr-edu.org
Website: http://www.gr-edu.org
Χατζηγιάννογλου Θάλεια (ΠΕ06)
Η.Π.Α. Maine, New Hampshire, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Massachusetts, Ohio, West Virginia, Kentucky, Tennessee, Delaware, District Of Columbia, Maryland, Virginia, South Carolina, North Carolina, Florida, Georgia, Alabama,  Mississipi, Louisiana, Arkansas, Alaska, Arizona, Utah, Montana, Wyoming, Colorado, New Mexico, Washington State, Oregon, California, Nevada, Idaho, Hawai, Michigan, Indiana, Wisconsin, Illinois, Missouri, Minnesota, Iowa, North Dacota, South Dacota, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Texas
Τορόντο
Consulate General of Greece, Education Office
1075 Bay St.  Suite 600 Toronto Ontario
M5S 2B1 CANADA
Τηλ.: 001 416 515 1930/001 416 515 0350
Φαξ: 001 416 5158783
e-mail: education@grconsulate.com
Λυχνάκη Μαρία (ΠΕ60)
Καναδάς (British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Ontario, Manitoba, Youkon Northwest Territories, Ottawa, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, New Foundland, Labrador
Μπουένος  Αϊρες
Mariscal Ramon Castillo 2952, Buenos Aires, C1425, CABA, ARGENTINA
Τηλ.:00541148051100,0054 11 48065440
Φαξ: 00541148162600
e-mail:latinamerica@sch.gr
Παππάς Γεώργιος
(ΠΕ01)
Αργεντινή, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού, Χιλή, Παναμάς
Κορυτσά
Greek Gen. Consulate in Korce, Bulevardi Republika  No 18, Korce, ALBANIA
Τηλ.: 00355822/52889 εσωτ. 101,
0035582400859,  Φαξ:  003558 2245052
e-mail: educationalb@minedu.gov.gr
Σωτηρούδας Βασίλειος (ΠΕ19)
Αλβανία
Κωνσταντινούπολη
Turnacibaşı sk. 22 / 34433 Beyoğlu Istanbul –Turkey
Τηλ.: 0090 212 2523311
e-mail: grafedpolis@gmail.com
Γιωλτζόγλου Σταύρος (ΠΕ02)
Τουρκία

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ. Τα τελικά (ανεπίσημα) αποτελέσματα από Γερμανία

2501 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν στην Γερμανία στις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα πάντα με τα ανεπίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο "ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ" είναι περίπου το 60% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Ευρώπη.

Τα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι είναι:


Σύνολο Γερμανία
Μειμαράκης 42,16%
Μητσοτάκης 29,49%
Τζιτζικώστας 18,20%
Γεωργιάδης 10,15%

Τα αποτελέσματα ανά περιοχές / κρατίδια http://doryforos-europa.blogspot.de/2015/12/blog-post_65.html

Η ιστορία του Glühwein

Η πρώτη καταγεγραμμένη μαρτυρία για κατανάλωση ζεστού κρασιού με μπαχαρικά μας έρχεται από την Ρώμη, τον 2ο αι π.Χ. Οι Ρωμαίοι ταξίδεψαν στην Ευρώπη, κατακτώντας ένα μεγάλο μέρος αυτής. Ένα από αυτά που διέδωσαν κατά την διάρκεια των κατακτήσεων τους ήταν η συνήθεια να πίνουν ζεστό κρασί!

Το Glühwein πιθανότατα προέρχεται από το glow-wine που σημαίνει κρασί που λάμπει, αφού για να ζεσταθεί ανακάτευαν τα μεγάλα σκεύη που χρησιμοποιούσαν με πυρωμένα σίδερα. Στις γερμανόφωνες χώρες είναι πολύ δημοφιλές και πίνεται παραδοσιακά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η παλαιότερη κούπα Glühwein κούπα που σώζεται, αποδίδεται στον κόμη John IV of Katzenelnbogen, έναν Γερμανό ευγενή που ήταν ο πρώτος που καλλιέργησε σταφύλια Riesling στη χώρα. Η συγκεκριμένη κούπα είναι επιχρυσωμένη και χρονολογείται περίπου στο 1420 μ.Χ.

Glühwein μπορείτε να απολαύσετε επίσης με "Lebkuchen," το λαστιχωτό κέικ μπαχαρικών που τελειοποιήθηκε πριν από αιώνες στη Νυρεμβέργη και είναι δημοφιλές σε όλη τη Γερμανία, ή κάθε λογής άλλες λιχουδιές που σερβίρονται στις παραδοσιακές αγορές τα Χριστούγεννα στην Γερμανία. Σ΄αυτά συμπεριλαμβάνονται ψημένοι ξηροί καρποί όπως το "gebrannte Mandeln" (καβουρδισμένο αμύγδαλο) "Reibekuchen" (pancakeς πατάτας), ή «Stollen», μια πυκνή, αμυγδαλόπαστα- κέικ φρούτων που ελέγχεται από τους αρτοποιούς της Δρέσδης. Ή θα μπορούσατε απλά να απολαύσετε το Glüwein σας με ένα πολύ ζεστό bratwurst.

Μερικές αγορές στη Γερμανία και την Αυστρία επίσης σερβίρουν το "Weißer Glόhwein," ή Glühwein που γίνεται με άσπρο κρασί. Άλλα ζεστά εποχιακά αλκοολούχα ποτά, είναι γνωστά ως "Punsch" (γροθιά) και «Grog». Στα παιδιά επίσης μερικές φορές σερβίρονται "Kinderpunsch" (punch για παιδιά) με βάση μη αλκοολούχες παραλλαγές στο ίδιο θέμα που τείνουν να μοιάζουν, με φρουτώδη και πικάντικη ζεστό χυμό μήλου.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τη δική τους εκδοχή του Glühwein. Οι Ολλανδοί προτιμούν να βάζουν λεμόνι αντί για πορτοκάλι. Στη Μολδαβία προσθέτουν μαύρο πιπέρι και μέλι. Στο Καναδά προσθέτουν σιρόπι σφενδάμου στο κρασί. Ακόμα και μέσα στη Γερμανία έχουμε μερικές διαφορετικές παραλλαγές, όπως για παράδειγμα σε μια περιοχή που το ζεστό κρασί γίνεται με λευκό κρασί αντί για κόκκινο.

Πηγή http://www.krasiagr.com

Επιμέλεια: Άννα Ποδάρα