Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Περίπου 350.000 απόδημοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων στην εκπομπή  «Αταίριαστοι», της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.  

Όπως εξήγησε ο υπουργός  πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να βρεθεί λύση και  χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του «εθνικού
χαρακτήρα». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και τόνισε δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και οι εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό  για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην  Ελλάδα.

Ο Θεοδωρικάκος είπε, επίσης, ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Και διευκρίνισε ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000.  Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.