ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΣΙΛΛΕΡ, ΙΕΝΑ: ΕΝΑΡΞΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΣΙΛΛΕΡ, ΙΕΝΑ: ΕΝΑΡΞΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία στην κεντρική και νότια Γερμανία η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς ενώ στη βόρεια και δυτική Γερμανία θα είναι μεταξύ 21 και 24 βαθμούς.
Η μείωση της τιμής της βενζίνης και το νέο εισιτήριο των 49 € για τα ΜΜΜ μείωσαν αισθητά τον πληθωρισμό τον Μάιο στην Γερμανία.
Μια σειρά αλλαγών για τους καταναλωτές, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους αλλά και νέους θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο στην Γερμανία.
Αναλυτικά:
Θεόδωρος Πάγκαλος: Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου (2009 – 2012) και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας την ίδια περίοδο, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετείχε από την ίδρυσή του.
Εξελέγη Βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα.
Η ανάρτηση της οικογένειας στον λογαριασμό του στο Twitter και το "μαζί τα φάγαμε"
Γερμανία: «Ύποπτοι» Ισλαμιστές αναζητούνται σε πανεθνική επιχείρηση – Έφοδοι σε 12 κρατίδια
Η αστυνομία της Γερμανίας πραγματοποιεί έρευνες σε 12 ομόσπονδα κρατίδια, καθώς είναι υπό εξέλιξη επιχείρηση για ύποπτους ισλαμιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
Ο Σύλλογος Ελλήνων και Κυπρίων ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων επιστημών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου του Ντίσελντορφ πραγματοποίησε το τρίτο 3ο Medical Forum το οποίο είχε ως θέμα το μέντορινγκ και το οποίο φιλοξένησε γιατρούς διευθυντές νοσοκομείων και κλινικών στην περιοχή τη Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Πόσα χρόνια θα ζήσετε; Έξι τεστ μακροζωίας ιδανικά για 50ρηδες. Αποκαλύπτουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας
Μια μέρα μετά την αργία (Αγίου Πνέυματος) υα γερμανικά ΜΜΕ είχαν αναφορά στα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών στην Τουρκία.
Πρεμιέρα για τη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας ΕΝδράση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ
Της Μιμήκας Τόσιου: Το κωμειδύλιο του Δημητρίου Κορομηλά ‘Η τύχη της Μαρούλας’ επέλεξε φέτος να παρουσιάσει η Θεατρική ομάδα ΕΝδράση το Σάββατο 3 Ιουνίου και Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 19:00 στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Ι.Ν Αγιου Ανδρέα.
Στην Ενορία του Κρέφελντ τελέστηκε επιμνημόσυνη για νεκρούς της Μάχης της Κρήτης ενώ παράλληλα εγκαινιάστηκε και η έκθεση «1821 η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση»
1.751.943 τούρκοι κάτοικοι στο εξωτερικό ψήφισαν στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές για Πρόεδρο της Τουρκίας
Φωτογραφίες Lakis Spiridonidis
Η γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα του Πολύφωτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από τη γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης.
Τι κι αν η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε εντέλει τον τίτλο της Bundesliga (11ος σερί), έπειτα από ένα απίστευτο «θρίλερ» στην τελευταία αγωνιστική, εκμεταλλευόμενη το «δώρο» της Μάιντς και την ισοπαλία 2-2 που απέσπασε από την Ντόρτμουντ;
Ο Βαγγέλης Τρίγκας θα παρουσιάσει σε δύο μεγάλες συναυλίες στην Ελβετία (Solothurn και Olten, στις 10 και 11 Ιουνίου) το ορατόριο Canto General που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για δύο σόλο φωνές, μικτή χορωδία και ορχήστρα πάνω σε κείμενα από τον ομώνυμο κύκλο ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα.
Πηγή: Φωνή της Ελλάδας
Εκδήλωση της Κοινότητας Ελλήνων Αμβούργου/Eine Veranstaltung der Gemeinde der Griechen in Hamburg. Στις 03.06.2023. Christus-Kirche Wandsbek, 19:00 Uhr.
Ο Σύλλογος Κρητών Αμβούργου και περιχώρων καλεί σε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των Αγωνιστών στη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941.
Τα συγκεντρωτικά και αναλυτικά ανά χώρα αποτελέσματα από τις κάλπες στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική (ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ)
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ AMEΡΙΚΗ (ψήφισαν συνολικά 1.885)
Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της κυβέρνησης της Πρίστινας να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση σε δημαρχεία στο βόρειο Κόσοβο και κάλεσαν τις αρχές να κάνουν ένα βήμα πίσω ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Μπορεί εκ πρώτης τα αποτελέματα της τελευταίας Κυριακής να είχαν μια απλή ανάγνωση δηλ. πρωτιά της ΝΔ με υψηλό ποσοστό και με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό για τις δεύτερες εκλογές μπορεί και να μην σημαίνει οπωσδήποτε κάτι όσων αφορά την αυτοδυναμία.
O Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου Παναγιώτης Ματλής μίλησε στον ΑΝΤ1 για την συμμετοχή στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ADAC (αντίστοιχη ΕΛΠΑ) ο μέσος όρος της τιμής νέων ΙΧ που πωλούνται στην Γερμανία αυξήθηκε από 45.490 € το 2017 σε 59.972 € (Μάιος 2023).
Εκδήλωση για παιδιά από όλη την ευρύτερη περιοχή Στουτγάρδης που ψάχνουν θέση μαθητείας για τον Σεπτέμβρη 2023 ή 2024 ή βρίσκονται στην φάση επαγγελματικού προσανατολισμού οργανώνεται το Σάββατο 27. Μαΐου 2023 και ώρα 17.00 μ.μ. στην Ελληνική Κοινότητα Waiblingen
Την ανησυχία τους για την καθυστέρηση λήψης απόφασης για το μέλλον του κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο και το Ελληνικό Γυμνάσιο Λύκειο στο Ντύσσελντορφ, εκφράζουν οι γονείς των 400 μαθητών, με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Μία νέα οπτική ψευδαίσθηση δυσκολεύει τους χρήστες του διαδικτύου. Μπορείτε να βρείτε ποια πράσινη γραμμή είναι μεγαλύτερη σε 5 δευτερόλεπτα;
Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα, το τούνελ που εγκαινιάστηκε πριν περίπου ένα χρόνο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou-Kaizhou και ταυτόχρονα να βιώσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο θέμα της ψήφου των αποδήμων,Στο Κρεφελντ, στην ενορία του Αγιου Πνεύματος (Sachsenweg 1 , 47807 Krefeld) o Κρητικός Συλλόγος Düsseldorf και περιχώρων θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση για την Μάχη της Κρήτης.
Τους δέκα αγαπημένους του προορισμούς στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Σουηδός δημοσιογράφος-travel blogger και ιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «MittGrekland», Markus Olsson, σε 6σέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας «Vagabond» (τεύχος Μαΐου) υπό τον τίτλο «Οι χρυσοί κόκκοι της Ελλάδας» (Greklands guldkorn).
«Για πρώτη φορά οι απόδημοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Δύσκολα βγαίνουν συμπεράσματα για την εκλογική τους συμπεριφορά και αυτό είναι λογικό, σχολιάζει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.»
Μια έρευνα από τον συγγραφέα και εκδότη James Chapman αποκαλύπτει τα έντεκα βιβλία που διαβάστηκαν περισσότερο σε όλον τον κόσμο τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Ακολουθούν τα έντεκα βιβλία της λίστας, από το πιο πολυδιαβασμένο στο λιγότερο (Επιμέλεια: Book Press).
Εθνικές εκλογές Ιουνίου - Τι θα ισχύσει για τους Έλληνες του Εξωτερικού
Oι Έλληνες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και στις νέες εθνικές εκλογές του Ιουνίου.
Όμως αυτό ισχύει για:
Εκλογές Ιουνίου: Πως αποκτάει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα
Επιμέλεια: ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
Οι δεύτερες εκλογές (25 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος θα εξαρτηθεί από δυο παράγοντες:
Πηγή: Newsville
Ακολουθεί το μήνυμα της επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών, κας Φωτεινής Κολλάρα, αναφορικά με την εύρεση χώρου για την συνέχιση των δια ζώσης μαθημάτων του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών. Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση, ο χώρος που επιλέχθηκε να στεγάσει -έστω κι αν έχει προσωρινό χαρακτήρα- τις λειτουργίες του Ελληνικού Σχολείου, είναι το Bogaerts International School, στο Uccle.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Συνολικά στην Γερμανία είχαν εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο είχαν εγγραφεί 1.899 ψηφοφόροι
Ψήφισαν: 1.443, ποσοστό συμμετοχής: 75,99% . Εγκυρα 1.432 άκυρα /λευκά : 11
Πανγερμανικά αποτελέσματα:
Η ΝΔ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο σύνολο των εκλογέων του απόδημου:
Σημειώνεται ότι, επί συνόλου 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ψήφισαν 18.203 και απείχαν 4.654. Ως εκ τούτου το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 79,6%..
Η σελίδα ανανεώνεται:
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα συμμετοχής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, μετά και την ενσωμάτωση ψηφοφόρων σε ΗΠΑ και Καναδά.
Συγκεκριμένα, επί συνόλου 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, ψήφισαν 18.203 και απείχαν 4.654. Ως εκ τούτου το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 79,6%..
![]() |
| Φωτο Καραμάρκος Κώστας |
Αναλυτικά:
Οι 22.825 Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού προσέρχονται στις κάλπες, σήμερα Σάββατο, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια, από τις 07:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα.
Φωτογραφία από το πρώτο εκλογικό τμήμα που εγκαινίασε τον θεσμό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που ήταν το Σύδνεϋ ανήρτησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης στον λογαριασμό του στο Twitter
Σε ποιό βαθμό θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές εταιρείες στις εκλογές της Κυριακής ; Δυσκολίες αντικειμενικές έχουν αποδεχτεί και οι ίδιες οι εταιρείες όπως π.χ. η δυσκολία συμμετοχής νέων στις έρευνες. Όμως στα βασικά ευρύματα όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν την ίδια τάση όπως προκύπτει από το γράφημα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στιγμιότυπα από το Οικουμενικό Μνημόσυνο για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σήμερα στον ΙΝ των Αγίων Πάντων που οργάνωσαν οι Σύλλογοι Ποντίων Βαυαρίας παρουσία του Γεν. Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο Β. Γκουλούσα και της συντονίστριας εκπαίδευσης Ι. Μπέση (στο τέλος των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση με νόστιμα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν για άλλη μια φορά οι Παρχαρομάνες του Συλλόγου).
Σήμερα Παρασκευή 19 Μαίου στον ΙΝ των Αγίων Πάντων στο Μόναχο οι Σύλλογοι Ποντίων Βαυαρίας καλούν στο Οικουμενικό Μνημόσυνο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Μετά το μνημόσυνο θα προβληθεί η Ταινία Ντοκιμαντέρ „Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks 1913-1923" ( πληροφορίες https://www.doryforos.org/genozis/ )
Γιάννης Χρυσουλάκης Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού : “Σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα ανοίγουν οι κάλπες για την ομογένεια”
Tο τρέιλερ της νέας ταινίας My Big Fat Greek Wedding 3 που διαφημίζει την Ελλάδα
Tα γυρίσματα έχουν γίνει στην Αθήνα και τα Ελληνικά νησιά
Ολοήμερη απεργία αύριο Παρασκευή 19.05.2023 στα ΜΜΜ στο Μόναχο/ Βαυαρία
Αφορά μετρό, τραμ και λεωφορεία (όσα είναι του Δήμου)
H απεργία αφορά κυρίως τις πόλεις München και Nürnberg καθώς και τις πόλεις Fürth, Bayreuth, Bamberg, Schweinfurt, Regensburg, Landshut ( στο Augsburg η απεργία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής).
Τις βραβευμένες πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν φιλοξενεί η εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, και σε επανάληψη την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, στις 05:00 ώρα Ελλάδας, από τη Φωνή της Ελλάδας.
Συνέντευξη με τον Νίκο Κορογιαννάκη υποψήφιο (από τον Απόδημο) της Νέας Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου φιλοξενούμε σήμερα τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ Νίκο Κορογιαννάκη. Ο Νίκος Κορογιαννάκης δικηγόρος είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους της ΝΔ από το χώρο του Απόδημου (Βρυξέλλες) - στην 10η θέση,