ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014-ΑΠΟΔΗΜΟΙ

Πόσοι Aπόδημοι ψήφισαν για τις ευρωεκλογές 


Τα στοιχεία θα ανανεώνονται συνεχώς.

Σήμερα, Σάββατο ψήφισαν οι Απόδημοι Έλληνες στις χώρες της Ε.Ε. τα ελληνικά κόμματα για τις ευρωεκλογές. Τα ποσοστά συμμετοχής – σε σχέση με όσους είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους – κυμάνθηκαν από 44% στο Μπίλεφελντ μέχρι 80,09%  στο Βερολίνο και Νυρεμβέργη. Πάντως, μια πρώτη εκτίμηση από αρκετές περιοχές καταγράφει ιδιαίτερη συσπείρωση και κινητοποίηση του ΚΚΕ, που έρθει σε υψηλή θέση στην κατάταξη αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορέσει να αξιοποιήσει των «αέρα» της Ελλάδας στον Ελληνισμό της Διασποράς. Πρώτη δύναμη αναμένεται να είναι η ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή θα έχει σε μερικές πόλεις παρουσία, αλλά δεν αναμένεται να φθάσει τα ποσοστά της Ελλάδας.  

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε προσήλθαν στις κάλπες :
Μόναχο, 570
Ντίσελντορφ 457
Κολωνία 178
Μπίλεφελντ 226
Βερολίνο 346
Αννόβερο 107
Φραγκφούρτη 333
Βάιμπλινγκεν 154
Στουτγάρδη 261
Νταχάου 137
Νυρεμβέργη 259
Γκινγκεν Μπρεντζ (Βαδη Βυρτεμβέργη) 82
Γκέπινγκεν 101


Εκτός Γερμανίας μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε και στο Παρίσι όπου ψήφισαν 457 


αίτημα 
της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης προς το Υπουργείο Εσωτερικών και στο Προξενικό Γραφείο Βερολίνου

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να ορίσει εκλογικό τμήμα στο Βερολίνο για την εξυπηρέτηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων όλων των κρατιδίων της ανατολικής Γερμανίας στις ευρωεκλογές της 24ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από τη Δρέσδη προέρχονται 40 εκλογείς και από τη Λειψία 12. Το γεγονός ότι το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα, κυρίως για ψηφοφόρους που εργάζονται στον κλάδο της εστίασης, και το ότι αρκετοί ψηφοφόροι είναι υπερήλικες και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα αποκλείσει μια σειρά εκλογείς από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μετάβαση στο σχεδόν 200 χιλιόμετρα απομακρυσμένο Βερολίνο θα αποτελέσει σοβαρή ταλαιπωρία.

Για τους λόγους αυτούς η  Ελληνική Κοινότητα ζητά την επανεξέταση της απόφασης αυτής και τον καθορισμό και λειτουργία εκλογικού τμήματος στη Δρέσδη για την εξυπηρέτηση των 52 ψηφοφόρων της Δρέσδης και της Λειψίας. Ακόμη και για τους 5 ψηφοφόρους της πόλης Χάλλε η μετάβαση στη Δρέσδη είναι χιλιομετρικά συντομότερη απ` ότι προς το Βερολίνο.

 Το αίτημά μας είναι βάσιμο και υλοποιήσιμο λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη, ότι έχουν οριστεί τμήματα σε πόλεις με λιγότερους ψηφοφόρους (Φράιμπουργκ 44 και Λίνταου 50), όπως διαπιστώνεται και από τη δημοσιευμένη κατάσταση των εκλογικών τμημάτων στη Γερμανία. 

Με τιμή

Δημήτρης Αμπατιέλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές 

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 13:30 διοργανώνει εκδήλωση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Τάσος Βασιλειάδης,  στην αίθουσα του Εστιατορίου  “Friedenau”,  Rotenbergstr. 127, 70188 Stuttgart.   Στην εκδήλωση παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος  Αποδήμου Ελληνισμού Κυριάκος  ( Άκης ) Γεροντόπουλος. 


Εκλογικά Κέντρα στη Βάδη – Βυρτεμβέργη, Αμβούργο, Αννόβερο και Βερολίνο


Στην περιοχή αρμοδιότητος του Γενικού Προξενείου Στουτγάρδης θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα έξι (6) εκλογικά τμήματα:
1. Στην Στουτγάρδη, ένα (1) εκλογικό τμήμα στο Γενικό Προξενείο (Hauptstätter Str. 54, 70178 Stuttgart) που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους της ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ, ΕΣΣΛΙΓΚΕΝ, ΖΙΝΤΕΛΦΙΝΓΚΕΝ, ΤΥΜΠΙΓΚΕΝ και του ΡΟΪΤΛΙΝΓΚΕΝ
2. Στο ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Αίθουσα Γερμανικού Σχολείου Turnseeschule (Turnseeschule Turnseestr. 14, 79102 Freiburg) που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΒΕΝΝΙΝΚΕΝ και του ΡΟΤΒΑΪΛ
3. Στο ΒΑΪΜΠΛΙΓΚΕΝ ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Βάϊμπλινγκεν (Winnender Str 5, 71334 Waiblingen)
που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του ΒΑΪΜΠΛΙΓΚΕΝ, ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ και του ΧΑΪΛΜΠΡΟΝ
4. Στο ΓΚΙΓΚΕΝ ΜΠΡΕΝΤΖ ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Γκίνγκεν Μπρεντζ (Spitalstraße 5/1, 89537 Giengen Brenz)
που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του ΓΚΙΓΚΕΝ ΜΠΡΕΝΤΖ και του ΟΥΛΜ
5. Στο ΓΚΕΠΙΓΚΕΝ ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Γκέππινγκεν (Östlicher Ringstr. 25, 73033 Göppingen)
που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του ΓΚΕΠΙΓΚΕΝ και του ΣΒΕΜΠΙΣ ΓΚΜΟΥΝΤ
6. Στο ΜΑΝΝΧΑΪΜ ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Μάννχαϊμ (K3 16, 68159 Mannheim που θα περιλαμβάνει τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του ΜΑΝΝΧΑΪΜ, ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗΣ και της ΚΑΡΛΣΡΟΥΗΣ
Στην περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αμβούργο θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά Τμήματα: ένα στο Αμβούργο και ένα στο Αννόβερο.

Οι διευθύνσεις των εκλογικών τμημάτων έχουν ως εξής:

-Εκλογικό Τμήμα Αμβούργου: Γενικό Προξενείο της Ελλάδος,  Griechisches Generalkonsulat Neue ABC- Str. 10, 20354 Hamburg, Tηλ: 0049/4041324311 ή 41324314  Φαξ: 0049/40449648,         Εκλογικό Τμήμα Αννοβέρου: Χώροι Ελληνικής Κοινότητας, Griechische Gemeinde in Hannover und Umgebung Allerweg 7, 30449 Hannover Τηλ. 0049 511 456808, Φαξ. 0049 511 4581528.

Στην περιοχή αρμοδιότητας του Προξενικού Γραφείου Βερολίνου
θα λειτουργήσει ένα (1) εκλογικό τμήμα στο Βερολίνο (δεν έχει ανακοινωθεί η διεύθυνση του εκλογικού κέντρου).

Εκλογικά τμήματα στη Γερμανία Βαυαρία -Εσση- Β. Ρηνανία Βεστφαλία

Μερικά Προξενεία έχουν ανακοινώσει τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα.

Έτσι σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης, στο κρατίδιο της Έσσης θα συσταθεί ένα (1) εκλογικό τμήμα στην Φραγκφούρτη, στο Αμιγές Ελληνικό Σχολείο, (Διεύθυνση: Linkstr. 25, 65933 Frankfurt), όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Φρανκφούρτης, του Ασάφενμπουργκ, του  Βισμπάντεν, του Γκίσσεν, του Λουντβικσχάφεν, του Ντάρμστατ, του Όφενμπαχ, του Ρισσελσχάϊμ και του Σααρμπρύκεν.  H κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στις 11.30 πμ. Η διαδικασία της κλήρωσης θα είναι ανοιχτή.

Στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έχει αποφασιστεί η σύσταση πέντε (5) εκλογικών τμημάτων στη Προξενική περιφέρεια, τα οποία είναι τα εξής:

1. ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ, ένα εκλογικό τμήμα στο Ελληνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Heerdter Sandberg 12, 40543 Düsseldorf (Oberkassel).(Εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους Ντύσσελντορφ, Βούππερταλ, Γκεζελκιρχεν, Εσσεν,Ζόλινγκεν, Κρέφελντ, Μπόχουμ, Ντούισμπουργκ, Φέλμπερτ Χάγκεν και του Χέρτεν).

2. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ, ένα εκλογικό τμήμα. Ελληνικό Γυμνάσιο/Λύκειο, Rüschenbrinkstr. 73, 44143 Dortmund (Wambel).(Eγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους Ντόρτμουντ).

3.  ΚΟΛΩΝΙΑ, ένα εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Κολωνίας, Griechische Gemeinde Koeln, Liebigstr.120, 50823 Koeln. (Εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους Κολωνίας, Βόννης, Λεβερκούζεν, Λιουντενσάιντ και Μέντεν).

4. ΑΑΧΕΝ,  ένα εκλογικό τμήμα στην Ελληνική Κοινότητα Άαχεν, Griechische Gemeinde Aachen, Rudolfstr. 18, 52070  Aachen. (Εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους Άαχεν).

5. ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ, ένα εκλογικό Τμήμα. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο,Griechische Grundschule Bielefeld Ramaweg 6, 33617 Bielefeld. (Εγγεγραμμένοι στους ειδικός εκλογικούς καταλόγους Μπίλεφελντ, Μίνστερ και Γκύτερσλο).

Τέλος στη Βαυαρία θα λειτουργήσουν 5 εκλογικά τμήματα στις παρακάτω πόλεις (δεν έχουν ανακοινωθεί οι διευθύνσεις)

• Μόναχο
• Άουγκσμπουργκ
• Λίνταου
• Ντάχαου
• Νυρεμβέργη

Μέχρι 4 Απριλίου οι εγγραφές για τις Ευρωεκλογές

Σε 13 μέρες λήγει η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές
Απελπιστικά μικρός αριθμός δηλώσεων απόδημων ένα μήνα πριν τη λήξη των εγγραφών για τις Ευρωεκλογές

Στις 28 Μαρτίου λήγει η προθεσμία αιτήσεων για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να ψηφίσουν οι απόδημοι που ζουν σε χώρες κράτη μέλη της Ε.Ε. στις ευρωεκλογές.
Η μέχρι σήμερα κινητικότητα είναι απελπιστικά χαμηλή. Μπορεί να είμαστε ως γνωστόν άνθρωποι της τελευταίας στιγμής, μπορεί μόλις την τελευταία βδομάδα τα Προξενεία να κατέληξαν στις τελευταίες λεπτομέρειες,  αλλά όλα αυτά δεν δικαιολογούν την ελάχιστη κινητικότητα που υπάρχει.
Και μην βιαστούν κάποιοι να ισχυριστούν ότι ο Ελληνισμός δεν έχει λόγο να ψηφίζει ελληνικά κόμματα, γιατί γενικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για την εγγραφή στους γερμανικούς καταλόγους,
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν στα κατά τόπους Προξενεία.
Η αίτηση μπορεί να δοθεί και σε φορέα Κοινότητα, Σύλλογο, οργανώσεις κομμάτων.
Πληροφορίες για τη συμπλήρωση της αίτησης http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Greeks_in_EU_2014.pdf
Για να μπει κανείς κατευθείαν στην αίτηση (που δεν γίνεται αυτόματα, πρέπει να εκτυπωθεί και να παραδοθεί στο Προξενείο)
http://www.ypes.gr/epe2014/(S(zsp0va553z1ebnevzraqf5fs))/Search_me_18.aspx.
Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία και είναι εγγεγραμμένοι στον τοπικό Δήμο ή Κοινότητα έχουν τη δυνατότητα επιλογής συμμετοχής τους είτε στις ελληνικές είτε στις γερμανικές ευρωεκλογές, καθώς, όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. που διαμένουν στη Γερμανία, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και στις εκλογές για την ανάδειξη Γερμανών υποψηφίων ως μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και τις προθεσμίες των γερμανικών ευρωεκλογών, στον σύνδεσμο εδώ  http://www.bundeswahlleiter.de/de/europawahlen/EU_BUND_14/unionsbuerger/index.html
Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι η συμμετοχή και στις δύο εκλογικές διαδικασίες είναι παράνομη. Στην αίτηση για συμμετοχή στις εκλογές Ελλήνων υποψηφίων που καταθέτει ο κάθε εκλογέας δηλώνει σαφώς ότι δεν έχει υποβάλει αίτηση για παράλληλη συμμετοχή του στις αντίστοιχες γερμανικές ευρωεκλογές.
Οι εκλογές για την ανάδειξη Ελλήνων Ευρωβουλευτών θα πραγματοποιηθούν στις  24 Μαΐου, μια μέρα δηλ πριν τις Ευρωεκλογές σε Γερμανία και Ελλάδα.
Όσοι δηλωθούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν στην Ελλάδα αν βρεθούν τελικά στην χώρα μας την ημέρα των εκλογών
Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ θα σας ενημερώνει από αυτή τη σελίδα για όλες τις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου