Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διεθνής διάκριση για Ελλάδα (φοιτητές από ΑΠΘ) στην Ολυμπιάδα εικονικής δίκης

Όγδοη ανάμεσα σε 600 Νομικές Σχολές από όλο τον κόσμο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ από την Ουάσιγκτον, όπου διεξήχθη το 57ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εικονικής Δίκης, ο σημαντικότερος διεθνώς διαγωνισμός εικονικής δίκης στο δημόσιο διεθνές δίκαιο.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιος Φωτιάδης και Σπύρος Μακρής και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ναταλία Σέντσουκ εκπροσώπησαν -εικονικά μεν, επάξια δε- χώρα που προσέφυγε στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε υπόθεση υποκλοπών απόρρητων πληροφοριών.


Ο διαγωνισμός «Ph. Jessup International Law Moot Court Competition» χαρακτηρίζεται ως «Ολυμπιακοί αγώνες» του διεθνούς δικαίου και απαιτεί πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία, την οποία εθελοντικά τα τελευταία 16 χρόνια έχει αναλάβει ο διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Γιάννης Ναζίρης, με τη συνδρομή της υποψήφιας διδάκτορος Δάφνης Λίμα, καθώς οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να βοηθούν τους φοιτητές, ώστε να λειτουργούν με αυτενέργεια. Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ εκπροσώπησε την Ελλάδα έχοντας προηγουμένως επικρατήσει, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο εθνικό πρωτάθλημα, των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου .


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/267172/diethnis-diakrisi-gia-ellada-ogdooi-stin-olympiada-eikonikis-dikis-foitites-apo-apth#ixzz48tcHjAdc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.