Ο οργανισμός του ΟΑΣΑ (Organisation for Economic Co-operation and Development) έλεγξε τα πτυχία των 40 ανεπτυγμένων χωρών.
Η κατάταξη στηρίζεται στα πτυχία (κατά κεφαλή) στον επιστημονικό τομέα, τεχνολογίας και μαθηματικών (STEM) κάθε χώρας σε συνδυασμό με τον πληθυσμό της.
6η στην κατάταξη η Ελλάδα
10η θέση Πορτογαλία με 25% των πτυχιούχων να έχουν πτυχίο STEM. Με 72% η Πορτογαλία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε διδακτορικά από όλες τις 40 χώρες που ερευνήθηκαν
9η θέση: Αυστρία
Η Αυστρία έχει το δεύτερο αναλογικά μεγαλύτερο ποσοστό γιατρών
8η θέση: Μεξικό Ο αριθμός των πτυχιούχων STEM αυξήθηκε από 24 σε 25%
7η θέση: Εσθονία Με 26% πτυχιούχων, κατέχει επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό σε γυναίκες πτυχιούχους STEM
6η θέση: Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μεν μείωση πτυχιούχων από 28% σε 26%, αλλά οφείλεται στο μικρό ποσοστό επενδύσεων στην έρευνα (μόλις 0,08% το 2013)
5η θέση Γαλλία. Με 27% πτυχιούχων, οι περισσότεροι προσλαμβάνονται ως ερευνητές από τη βιομηχανία και όχι το κράτος ή τα Πανεπιστήμια
4η θέση: Φινλανδία, 28% πτυχιούχων που επικεντρώνει στην ιατρική τις περισσότερες έρευνες από ότι σε άλλα επιστημονικά πεδία
3η θέση: Σουηδία: 28% πτυχιούχων και με τα ¾ των εργαζομένων να χρησιμοποιούν στην εργασία ΗΥ
2η θέση: Γερμανία: 31% Με μέσο όρο 10.000 πτυχιούχους STEM ετησίως, βρίσκεται λίγο πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα, παρότι οι χώρες αυτές είναι πληθυσμιακά πολύ μεγαλύτερες.
1η θέση: Νότια Κορέα. Με 32%. πτυχιούχων, διατηρεί μεν την πρωτιά αλλά σημείωσε την μεγαλύτερη μείωση στη δεκάδα (από το 2002 που είχε 39% πτυχιούχους STEM).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.