Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

7 λάθη των οδηγών όταν χιονίζει

Καθαρίζει μόνο ένα μικρό κομμάτι του παρμπρίζ  ...
... από τον πάγο θέτωντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλειά του, αλλά και εκείνη των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου.

Προσπαθεί με ζεστό νερό να ξεπαγώσει τον πάγο από το παρμπρίζ  
Μια υποθετικά γρήγορη μέθοδος για να εξασφαλιστεί η καλή ορατότητα είναι να ρίξει κανείς ζεστό νερό στο παρμπρίζ . Είναι όμως κακή ιδέα, καθώς αυτό έχει αποτέλεσμα μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και λόγω της αιφνίδιας διαφοράς θερμοκρασίας περιβάλλοντος και παρμπρίζ, μπορεί να ακόμη και να
σπάσει

Χρησιμοποιεί τους υαλοκαθαριστήρες για να αφαιρέσει τον πάγο και το χιόνι
Ιδιαίτερα ευάλωτοι το χειμώνα είναι οι λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων. Πριν από τη λειτουργία τους πρέπει το παρμπρίζ  να είναι απαλλαγμένο από πάγο, διαφορετικά θα καταστραφούν γρήγορα. 

Δεν καθαρίζει εντελώς το αυτοκίνητο  από το χιόνι 
Ακόμη και το χιόνι στην οροφή του αυτοκινήτου μπορεί να αποτελέσει πηγή κινδύνου. Δεν αρκεί να καθαρίζται το χιόνι ώστε απλά να έχει κανείς καλή ορατότητα.  Οι προβολείς και τα φανάρια πρέπει να είναι ελεύθεροι. Επίσης, στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι αισθητήρες των συστημάτων ασφαλείας. Τα συστήματα προειδοποίησης για την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και τα βοηθήματα στάθμευσης συχνά λειτουργούν με κάμερες που μπορεί να καλύπτονται από το χιόνι.
Επίσης κατά την πορεία της οδήγησης μπορεί το χιόνι να περιορίσει την ορατότητα τόσο του οδηγού όσο και των οχημάτων που ακολουθούν. 

Επιλέγει την επιτάχυνση 
Η οδήγηση  του χειμώνα είναι εντελώς διαφορετική από ό, τι το καλοκαίρι: ολισθηροί δρόμοι, μεγαλύτερες αποστάσεις φρεναρίσματος. Ιδιαίτερα η εκκίνηση είναι δύσκολη. Η επιτάχυνση στο χιόνι και τον πάγο φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα - αντί να προχωρήσουμε γρήγορα, οι τροχοί γυρίζουν.
Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με χαμηλές στροφές στην πρώτη ταχύτητα και προσεκτική χρήση του πηδαλίου γκαζιού. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό: Ξεκινήστε με τη δεύτερη ταχύτητα και επιταχύνετε απαλά. Αν περιστρέφονται οι τροχοί πρέπει επίσης να αφαιρέσετε το πόδι από το πηδάλι του γκαζιού. Ανεβάστε ταχύτητα και οδηγήστε .

Οδηγάει με μεγάλη ταχύτητα στο δρόμο το χειμώνα 
Η ταχύτητα είναι επικίνδυνη.  Ιδιαίτερα κατά τους ελιγμούς προσπέρασης. Στη μέση μεταξύ των λωρίδων συνήθως συσσωρεύεται περισσότερο χιόνι, που επιβραδύνει τους τροχούς άνισα όταν κινούνται. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το στυλ οδήγησης.  Ακουμπήστε απαλά το τιμόνι, αφήστε χρόνο όταν θέλετε να αλλάξτε προσεκτικά τη λωρίδα. Γυρίζουν οι τροχοί ; ανεβάστε μια ταχύτητα. Αν αρχίσει να γλιστράει το αυτοκίνητο πατήστε το  συμπλέκτη, αφήστε το φρένο και γυρίστε το τιμόνι αντίθετα

Δίνει εμπιστοσύνη στο αυτόματο σύστημα φωτισμού
Τα αυτοκίνητα με αυτόματο φως εγγυώνται ότι το όχημα είναι επαρκώς φωτισμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, οι αισθητήρες δεν ανταποκρίνονται πάντοτε αξιόπιστα σε περίπτωση χιονόπτωσης, ομίχλης ή βροχής και συχνά, η δέσμη διασταυρώσεων δεν ενεργοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση, το αυτοκίνητο μένει χωρίς φωτισμό στο  πίσω μέρος. Επομένως, ειδικά το χειμώνα: Θα ήταν καλύτερο να ενεργοποιήσετε τη δέσμη διασταυρώσεων χειροκίνητα. 

Πηγή στοιχείων : ADAC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.