Σελίδες

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

NASA: Το New Horizons έφτασε στο πιο μακρινό ουράνιο σώμα του ηλιακού συστήματος! BINTEO

Νέοι "δρόμοι" στην εξερεύνηση του διαστήματος ανοίγονται, καθώς το εξερευνητικό σκάφος New Horizons της NASA πέρασε με επιτυχία από τον Ultima Thule (δηλαδή από τη λεγόμενη "Έσχατη Θούλη"), που είναι το πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος.

Πιο αναλυτικά, το σκάφος New Horizons πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα,
χωρίς να πάθει το παραμικρό, την Πρωτοχρονιά, στις 7.33 μμ.

Εκεί αναμένεται να διερευνήσει το απομακρυσμένο ουράνιο σώμα, στέλνοντας στα κεντρικά της NASA φωτογραφίες και άλλες παρατηρήσεις από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Η διαδικασία αυτή μάλιστα θα γίνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Το New Horizons ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια από τη Γη, με σκοπό την εξερεύνηση του Πλούτωνα.

Το διαστημικό σκάφος πέρασε πάνω από τον πλανήτη νάνο τον Ιούλιο του 2015, στέλνοντας φωτογραφίες στη Γη από τριάντα διαφορετικές περιοχές του Πλούτωνα.

Τι είναι η Έσχατη Θούλη;

Το Ultima Thule, η Έσχατη Θούλη, βρίσκεται σε απόσταση 6,5 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη, πέρα από το ηλιακό σύστημα, σε μια περιοχή που ονομάζεται Ζώνη Kuiper.

Πρόκειται για ένα μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο που βρίσκεται στα όρια του Ηλιακού Συστήματος.

Το σχήμα του είναι εντελώς ακανόνιστο και ξεχωρίσει από άλλα αντικείμενα του ηλιακού συστήματος που έχουν παρατηρηθεί από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ουράνιο αυτό σώμα που βρίσκεται πίσω από τον Πλούτωνα, χρειάζεται 297 χρόνια για μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο και έχει διάμετρο 20 έως 30 χιλιόμετρα.

APE-MPE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.