(Φωτ.: Χρήστος Γκρίτσας) |
Τουρίστες από την Ιαπωνία, τη χώρα των ανθισμένων κερασιών, αναμένεται να υποδεχτούν οι περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ανθισμένες ροδακινιές κλέβουν κάθε χρόνο την παράσταση με τα χρώματά τους. Η μαγευτική εικόνα των περιοχών αυτών έφτασε μέχρι τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» χάρη στη διεθνή προβολή τους, μέσω του σχετικού διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει από το 2017 ο
Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ). Για το διαγωνισμό και τις ευκαιρίες διεθνούς προβολής που δημιουργεί, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Χ. Πατσίκας, με αφορμή και την έκθεση φωτογραφίας με την ονομασία «Ανθισμένες Ροδακινιές» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 24 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου.
Η προβολή της φωτογραφικής εξόρμησης που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, όπως και των φωτογραφιών που προκύπτουν, είναι γεγονότα που πια ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με τον Ζήση Πατσίκα.
«Πέρυσι γίναμε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα των Βρυξελλών, συγκεκριμένα στη Metro, που μοιράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα», ανέφερε ο Ζ. Πατσίκας που αποκάλυψε και μια ανέλπιστη επιτυχία σε τουριστικό επίπεδο. «Οι φωτογραφίες έχουν φτάσει στην Ιαπωνία. Από εκεί εμπνευστήκαμε (λόγω της μακράς παράδοσης της χώρας με τις ανθισμένες κερασιές), αλλά είχαμε μια ευχάριστη εξέλιξη», είπε, και αποκάλυψε πως οι ανθισμένοι κάμποι της περιοχής έγιναν από φέτος στάση για οργανωμένες εκδρομές από την Ιαπωνία.
«Σε μια συνομιλία που έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια σε μια έκθεση τουρισμού, μια ξενοδόχος από τη Βέροια, μέσα από τη συνομιλία της με έναν τουριστικό πράκτορα που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστικών γκρουπ Ιαπώνων στην Ελλάδα, μίλησε για τη Βέροια και αναφέρθηκε, πέρα από τα σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, και στις «Ανθισμένες ροδακινιές». Αφού τότε ο συγκεκριμένος τουριστικός πράκτορας είδε τις φωτογραφίες, ενημερωθήκαμε πριν από μια βδομάδα πως το συγκεκριμένο πρακτορείο αποφάσισε, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, κάθε μήνα ένα τουριστικό γκρουπ Ιαπώνων, το οποίο από τη Θεσσαλονίκη θα έχει τελικό προορισμό τα Μετέωρα, να πραγματοποιεί και μια διανυκτέρευση στην πόλη μας, τη Βέροια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΒ.
Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας στον ελληνικό κάμπο με τις ανθισμένες ροδακινιές
«Από το 2017 ξεκινήσαμε κάποιες προσπάθειες για να αναδείξουμε την περίοδο της ανθοφορίας των ροδακινιών, οι οποίες καλύπτουν μια απέραντη περιοχή στον κάμπο της Βέροιας, της Ημαθίας αλλά και της Πέλλας. Όταν κάποιος στέκεται στο “μπαλκόνι της Βέροιας”, όπως λέμε, αντικρίζει, ξέρετε, μια ροζ θάλασσα από λουλούδια, και αυτό το θέαμα καταφέραμε μέσω διαγωνισμών φωτογραφίας, μέσα από ενέργειες και συνεργασία με ΜΜΕ να το αναδείξουμε» εξηγεί ο Ζήσης Πάτσικας, που τονίζει πως η όλη προσπάθεια είχε θετικό αντίκτυπο αφού «άρεσε στο κοινό το αποτέλεσμα, κάτι που αντιληφθήκαμε όταν αρχίσαμε να δείχνουμε αυτό το υλικό».
Ο στόχος ήταν –και επιτεύχθηκε– «μέσα από αυτούς τους διαγωνισμούς φωτογραφίας να αποτυπώσουμε με μια πιο καλλιτεχνική οπτική τις ανθισμένες ροδακινιές», εξήγησε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας που διευκρίνισε πως στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς συμμετέχουν τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες φωτογράφοι. «Είμαστε τυχεροί, γιατί σε αυτήν τη διαδρομή των τεσσάρων ετών υπάρχει μια ευλογία μέσα από τις δράσεις μας.
»Συναντήσαμε ωραίους ανθρώπους που βοήθησαν στην οργάνωση και συνεισέφεραν και το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια», σημειώνει, και προσθέτει πως «κάθε Μάρτιο οι συγκεκριμένες φωτογραφίες γίνονται viral».
Μια παρουσίαση στους Θεσσαλονικείς
«Με τη συγκεκριμένη έκθεση στη Θεσσαλονίκη κάνουμε ένα βήμα πιο θαρραλέο, αφού αποφασίσαμε να μεταφέρουμε για πρώτη φορά την έκθεση, αυτό το υπέροχο υλικό, στη Θεσσαλονίκη, ενώ έτσι... ζεσταίνουμε ενόψει του νέου διαγωνισμού του Μαρτίου και τις μηχανές μας», προσθέτει ο Ζήσης Πατσίκας που με βάση και τις ήπιες συνθήκες της φετινής χρονιάς εξηγεί πως το photo opportunity για το 2020 μάλλον θα έρθει πιο νωρίς και «δεν αποκλείεται η ανθοφορία και η εντυπωσιακή ροζ εικόνα που κρατάει από δύο εβδομάδες έως και 20 ημέρες να έρθει νωρίς, ακόμη και στις αρχές του Μαρτίου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.