Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γερμανία: Νέο ρεκόρ επιστροφών σε πακέτα από διαδικτυακές αγορές

Η μεγάλη αύξηση αγορών μέσω διαδικτύου οδήγησε τον αριθμό των επιστρεφόμενων πακέτων σε αριθμούς ρεκόρ.  Ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής στο πανεπιστήμιο στο Bamberg Björn Asdecker δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche ότι το 2019 ο αριθμός έφθασε περίπου τα 500 εκατομμύρια πακέτα.

Μπορεί οι έμποροι να προσπαθούν
με επιπλέον στοιχεία για το εμπόρευμα να μειώσουν τις επιστροφές αλλά ο φόβος από διάφορες ρυθμίσεις να σταματήσει ο πελάτης τις δικτυακές αγορές είναι μεγαλύτερος επισημαίνει η έρευνα.

Το ποσοστό παραμένει σταθερά στο 13% των αγορών. Μια ρύθμιση που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των επιστροφών είναι να μπούν τέλη στα επιστρεφόμενα πακέτα κάτι που μέχρι σήμερα εφαρμόζει όμως μόνο το 1/7 των εμπόρων.

Οι μεγάλοι πάντως έμποροι στο διαδίκτυο επιθυμούν να παραμείνουν οι επιστροφές χωρίς κόστος για τον αγοραστή. Έτσι ο εκπρόσωπος της Zalando δήλωσε στην WirtschaftsWoche ότι " η αποστολή και επιστροφή χωρίς κόστος αποτελούν μέρος της εξυπηρέτησης των πελατών μας "

Το ίδιο δηλώνει και ο εμπορικός οίκος Otto. Αντίθετα υπέρ μιας γενικής εφαρμογής τελών  σε επιστρεφόμενα πακέτα είναι ο εμπορικός οίκος επίπλων  Home24 σημειώνοντας όμως ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να διατεθούν στη μείωση των τιμών των προιόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.