Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών: «Έτοιμη να υποδεχτεί παιδιά από την Ελλάδα»

Η ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναρτήθηκε χθες αργά το απόγευμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αναφέρει:

//Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών Seehofer συναντήθηκε με τους βουλευτές και Αντιπροέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού, Thorsten Frei (CDU) και Dr. Eva Högl (SPD),
καθώς και με τους εκπροσώπους για θέματα Εσωτερικής Πολιτικής των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Dr. Mathias Middelberg και Ute Vog. Συμφώνησαν να προτείνουν αύριο στο Ομοσπονδιακό Υπουργικό Συμβούλιο σαν ένα πρώτο βήμα να υποδεχθεί η Γερμανία πολύ σύντομα έως και 50 ασυνόδευτους ανηλίκους για την ανακούφιση των ελληνικών νησιών, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Επιτροπής του Κυβερνητικού Συνασπισμού της 8ης Μαρτίου 2020. Η μεταφορά θα πρέπει να ξεκινήσει κατά το δυνατόν την ερχόμενη εβδομάδα. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής λύσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει αυτή τη διαδικασία με τη συμμετοχή της EASO, της UNHCR, της UNICEF, του IOM και των ελληνικών Αρχών.

Μετά την άφιξή τους στη Γερμανία, τα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει πρώτα να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα προτού κατανεμηθούν στα κρατίδια.

Το Λουξεμβούργο αποφάσισε επίσης να υποδεχθεί αρχικά 12 ασυνόδευτους ανηλίκους. Συνολικά δέκα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να υποδεχθούν ανηλίκους μετανάστες από τα ελληνικά νησιά. Εκτός από τη Γερμανία, σε αυτές συγκαταλέγονται και η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Κροατία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Βουλγαρία. Λόγω των εγχώριων προκλήσεων σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνονται σήμερα σε ορισμένες χώρες για ευνόητους λόγους καθυστερήσεις. Ωστόσο, η Γερμανία έχει τη σαφή προσδοκία ότι οι δεσμεύσεις των χωρών αυτών θα τηρηθούν.//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.