Σελίδες

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Σχόλιο: Τι ξέχασε να πει ο Τζόνσον βγαίνοντας από την εντατική

Σχόλιο Δορυφόρου

Απλόχερα μοίρασε ευχαριστίες ο Μπίρς Τζόνσον βγαίνοντας από την εντατική. Στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σ όλους γιατί όπως δήλωσε "του  έσωσαν τη ζωή".

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι από τους 3 αρχηγούς κρατών που αντιμετώπισαν την πανδημία με το γνωστό λαικίστικο τρόπο που πολιτεύονται για όλα τα
θέματα (συναγωνισμός για την πρωτιά γίνεται με Τράμπ και Ερντογάν).

Μόνο που αυτή τη φορά το θέμα ήταν ακόμη πιό σοβαρό και από το Brexit (όπου του "κάθισε" ο τρόπος που πολιτεύτηκε και τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από χρόνια). Αυτή τη φορά ήταν θέμα ζωής και θανάτου όπως ο ίδιος παραδέχτηκε εκ των υστέρων.

Και ήταν ο ίδιος Μπόρις Τζόνσον που λίγες εβδομάδες έλεγε δημόσια με το χαρακτηριστικό του γέλιο λες και διηγούνταν ανέκδοτα «Ανταλλάσσω χειραψίες», είπε όταν ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να διαχειριστεί το ζήτημα των επισκέψεων από επισήμους.

«Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο όπου νομίζω ότι νοσηλεύονταν πάσχοντες από κορωναοό και θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους δια χειραψίας και συνεχίζω να σφίγγω το χέρι».

Το μήνυμα που έστελνε στους πολίτες ήταν τουλάχιστον ότι δεν υπάρχει και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Γι αυτό ο Μπόρις Τζόνσον όφειλε στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εντατική και αφού ορθά ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ζητήσει συγνώμη από τους πόλίτες της χώρας του. Και όχι μόνο της χώρας του. Όταν σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και όταν η συνωμοσιολογία αποτελεί σοβαρό αντίπαλο στην επίτευξη των στόχων της ιατρικής επιστήμης βγαίνει ο αρχηγός ενός μεγάλου κράτους, μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο και κάνει μαι δήλωση, τότε αυτή ξεπερνάει πολλές φορές τα σύνορα. 

Οφειλε να ζητήσει συγνώμη και ας το έκανε με το δικό του τρόπο ... λες και μας διηγείται ανέκδοτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.