Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Eλλάδα: Ξεκινάει η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες

Η αρχή γίνεται με το Λουξεμβούργο καθώς οριστικοποιήθηκε σήμερα ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Ζαν Άσελμπορν η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση δώδεκα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλο κομμάτι της κοινοβουλευτικής
ομάδας, 72 βουλευτές, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) επιμένει στην ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή  Ένωση για την μεταφορά στην Γερμανία μερικών εκατοντάδων ασυνόδευτων παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων των ελληνικά νησιά.

1600 παιδιά να έρθουν στη Γερμανία
«Τα 1.600 παιδιά τα οποία αναλογούν στη Γερμανία, όπως έχει συμφωνηθεί από τον «ευρωπαϊκό συνασπισμό των προθύμων» πρέπει να έρθουν στη Γερμανία το συντομότερο δυνατόν. Η μετακίνηση των ανηλίκων έχει καθυστερήσει πάρα πολύ», αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα.

Στο κείμενο αυτό τονίζεται επίσης ότι «ένα αρνητικό τέστ κοροναϊού θα είναι εξίσου σημαντικό μετά την άφιξή τους στη Γερμανία».

Η Επιτροπή του κυβερνητικού συνασπισμού για το προσφυγικό, αποτελούμενη  από χριστιανοδημοκράτες (CDU), χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και σοσιαλδημοκράτες (SPD) βουλευτές, συμφώνησε πριν από ένα μήνα με άλλες χώρες της ΕΕ να μεταφερθούν από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων των ελληνικών νησιών, ανήλικα παιδιά τα οποία είναι σοβαρά άρρωστα είτε ασυνόδευτα είτε ηλικίας κάτω των 14 ετών και να κατανεμηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΥΠΕΞ, SPD, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.