Σελίδες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Γερμανία: Ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα χαλάρωσης;

Την επέκταση των περιορισμών στις επαφές έως στις 5 Ιουλίου (το νωρίτερο 29 Ιουνίου)  προβλέπει το σχέδιο συζήτησης που θα καταθέσει η Μέρκελ στα ομόσπονδα κρατίδια στην επόμενή τους συνάντηση.  Η συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου αναβλήθηκε σήμερα προκειμένου να συντονιστούν τα επόμενα βήματα και με τα ομόσπονδα
κρατίδια.

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας δήλωσε σήμερα το απόγευμα στο δεύτερο κρατικό κανάλι ZDF ότι η τήρηση της απόστασης και η υποχρέωση της μάσκας δεν τίθεται ως θέμα προς συζήτηση. Έτσι ο Söder δείχνει να ταυτίζεται με την Καγκελάριο.
Είχε προηγηθεί έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Θουριγγίας ο οποίος σχεδιάζει να μεταφέρει στις τοπικές διοικήσεις (Δήμους και  Κοινότητας) τη ρύθμιση των περιοριστικών μέτρων.

Ενα ακόμη βήμα που σχεδιάζεται μόλις ολοκληρωθεί η παρούσα φάση περιορισμών στις 5 Ιουνίου, είναι να επιτρέπεται να συναντηθούν έως 20 άτομα σε υπαίθριο χώρο ενώ στους εσωτερικούς ώς 10 άτομα.

Νωρίς σήμερα ο ομοσπονδιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί η εξέλιξη  όσον αφορά τα μέτρα χαλάρωσης με λογική συμπεριφορά.

Τα νέα κρούσματα σε Φρανκφούρτη και στην Ostfriesland έδειξαν τα αποτελέσματα που προκύπτουν όταν δεν τηρούνται οι κανόνες.

Δήλωσε επιπλέον ότι η Καγκελάριος είναι υπέρ το να υπάρχουν διοικητικές οδηγίες και όχι συμβουλές στους πολίτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.