Σελίδες

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Eλλάδα: «Ζούμε νέα έξαρση κοροναϊού»


Oι προβλέψεις νέας μελέτης για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, εντείνοντας την ανησυχία για νέο κύμα του SARS-CoV-2 εν μέσω τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα, μας χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες από την αναζωπύρωση κρουσμάτων – προσδιορίζεται χρονικά στα τέλη Ιουλίου και επεκτείνεται τον Αύγουστο -, ξυπνώντας τον εφιάλτη που ήδη βιώνουν άλλες χώρες ανά τον κόσμο.


Είναι σημαντικό δε να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, η ομάδα HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), και συνεργάτες των Πανεπιστημίων Προηγμένων Σπουδών στην Παβία και στην Πίζα της Ιταλίας, που ανέπτυξαν ένα υπολογιστικό εργαλείο διαχείρισης του κινδύνου στη δημόσια υγεία έχουν συνυπολογίσει σημαντικές παραμέτρους όπως είναι η θερμοκρασία, η υπεριώδης ακτινοβολία και η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Και κατέληξαν ότι «για να έχουμε τον αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 55 ασυμπτωματικούς φορείς που μπαίνουν στη χώρα (τουρίστες και γηγενείς που επιστρέφουν) την ημέρα. Αυτό οδηγεί σε αναζωπύρωση από το τέλος Ιουλίου μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.