Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

«Εύστοχη η δυναμική πρωτοβουλία συσπείρωσης ομογενειακών οργανώσεων»

Δελτίο τύπου

Ένωση Παγκοσμίων Οργανώσεων ΗΠΕΙΡΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΘΡΑΚΗ - ΚΡΗΤΗ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΠΟΝΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 με απόλυτη επιτυχία
η ημερίδα εργασίας των τριτοβάθμιων εθνικοτοπικών παγκοσμίων οργανώσεων. Πρόκειται για μια ισχυρή συνεργασία τωναποδήμων σε επίπεδο παγκοσμίων οργανώσεων, με στόχο τη συσπείρωση, τη σύσφιξη σχέσεων, τηδικτύωση και τη δυναμική προώθηση κοινών αιτημάτων προκειμένου ο απόδημος ελληνισμός νααποκτήσει ισχυρή φωνή.

Πάντα ο απόδημος ελληνισμός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σταπροβλήματα και εθνικά ζητήματα της χώρας μας. Κοινό μας εφαλτήριο είναι η αγάπη μας για τηνπατρίδα.Την   ημερίδα  παρακολούθησαν   31   σύνεδροι   εκπρόσωποι   των   παγκοσμίων   εθνικοτοπικώνοργανώσεων: 

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ  ,  
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΘΕΣΣΑΛΩΝ  «Ο   ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»,  
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙA ΘΡΑΚΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΕΥΡΩΠΗΣ,  
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΡΗΤΩΝ, 
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ,
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, 
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΒΛΑΧΩΝ, 

από ΗΠΑ, Καναδά, Ν.Αφρική, Γερμανία, Αυστραλία, Κύπρο και Ελλάδα. 

Την επίσημη έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διαμαντής Γκίκας – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών εκ μέρους της τριμελούςσυντονιστικής επιτροπής της ημερίδας εργασίας, καλωσορίζοντας τον Ιωάννη Χρυσουλάκη, την Εύα Παπαδάτου, τους προέδρους και τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων.  

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ΙωάννηςΧρυσουλάκης - Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και  Απόδημου  Ελληνισμού,  ο οποίος  μεταξύ άλλων τόνισε πως  «Ο Ομογενειακός  Ελληνισμός ξαναενώνεται και ότι στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε» και αναφέρθηκε στοπρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στιςοποίες οι ομογενειακές οργανώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν.

Η Εύα   Παπαδάτου  -   Προϊσταμένη της Δ/νσης Ευρώπης της ΓΓΑΕ καλησπέρισε  τους συμμετέχοντες εξαίροντας την εξαιρετική συμβολή των εθνικοτοπικών οργανώσεων στη διατήρησητης εθνικής συνείδησης και πολιτιστικής ταυτότητας των νέων ομογενών.

Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξε ο Χρυσόστομος Δήμου - Πρόεδρος του ΠαγκοσμίουΣυμβουλίου  Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των εθνικοτοπικών οργανώσεων και στις οργανωτικές δομές.  
Ο Δήμου παρουσίασε το χάρτη της στρατηγικής,αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στους σκοπούς της ένωσης και τόνισε την ανάγκη προσέγγισης και ενασχόλησης της νέας γενιάς με τις ομογενειακές οργανώσεις ώστε να παραμείνει ζωντανή η φλόγα του ελληνικού πνεύματος.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Μανώλης Κουγιουμουτζής - Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Ο Κουγιουμουτζής μίλησε για την πορεία του ΣΑΕ, καθώς και τον ρόλο της ΓΓΑΕ. Επίσης παρουσίασε την κατανομή των απόδημων Ελλήνων ανά ηπείρους. Ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει για μια ισχυρή ΓΓΑΕ, για την δημιουργία ενός νέου αναβαθμισμένου οργανισμού που θα είναι στην υπηρεσία του απόδημου ελληνισμού και το αναφαίρετο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Στην Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό αναφέρθηκαν στις εισηγήσεις τους η Πολυάνθη Γιάνναρου- Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης  «Βασίλης Τσιτσάνης» και ο  Παναγιώτης Ιασωνίδης - Μέλος Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.