Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Oλοκληρώθηκε η εβδομάδα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Oλοκληρώθηκε η εβδομάδα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από  τα Σύνορα», μια γιορτή του πολιτισμού που, εν μέσω πανδημίας, δέχτηκε 304 συμμετοχές από 50 χώρες.

Διοργανωτές ήταν το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία μετις Ecrans des Mondes (Παρίσι) και τη Society for the Restoration of
Megisti,Castellorizo (Σίντνεϊ).Το Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου  Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο  Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Χρυσουλάκης, απένειμε γιαπρώτη   φορά   το   ειδικό   βραβείο  «Οδυσσέας», ένα βραβείο που η Γενική Γραμματεία θέσπισε για να βραβεύσει το καλύτερο  ιστορικό ντοκιμαντέρ απόδημου δημιουργού. Παρών και ο ομογενής Πρέσβης της Αυστραλίας στηνΕλλάδα, κ. Arthur Spyrou.

Το πρώτο βραβείο «Οδυσσέας» δόθηκε στο ντοκιμαντέρ «Στη σιωπή τουβυθού»   του  Φίλιππου  Βαρδάκα, ενώ άλλοι δύο ομογενείς απέσπασαν το βραβείο του Καλύτερου  Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.  Πρόκειται για το 56λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου», σε σκηνοθεσίατου Δημήτρη και της Λίνας Καφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.