Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Βild: Ο Navalny "χωρίς καμία αμφιβολία" δηλητηριάστηκε

«Η Bundeswehr εξέτασε δείγμα αίματος του αντιπάλου του Κρεμλίνου»

Το ρεπορτάζ της BILD αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Στον Alexej Navalny «ανιχνεύθηκε χωρίς καμία αμφιβολία» ένας νευροτοξικός παράγοντας από την ομάδα του νοβιτσόκ.

Αυτό πρόεκυψε από τοξικολογική έρευνα σε ειδικό εργαστήριο της Bundeswehr, δήλωσε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Steffen
Seibert.

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο Alexei Navalny έπεσε θύμα επίθεσης στη Ρωσία με ένα νευροτοξικό χημικό παράγοντα», αναφέρεται στη δήλωση. «Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο». Η ρωσική κυβέρνηση «καλείται πλέον επειγόντως να λάβει θέση για το περιστατικό».

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Navalny περιθάλπεται στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου από τις 22 Αυγούστου. Είχε προηγουμένως υποβληθεί σε θεραπεία μετά από αναγκαστική προσγείωση στο Omsk της Σιβηρίας, αφότου φέρεται να δηλητηριάστηκε από ένα φλιτζάνι τσάι στο αεροδρόμιο.

Το απόγευμα, η Καγκελάριος Merkel ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, καθώς και τους επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο. Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες, φέρεται να δήλωσε: «Είναι μια στενάχωρη και δύσκολη κατάσταση».

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών «θα ενημερώσει» το Ρώσο Πρέσβη για τα αποτελέσματα της έρευνας από τις γερμανικές Αρχές, αναφέρεται στη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα διαβουλευτεί τώρα με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ «επί μιας κατάλληλης από κοινού αντίδρασης». Αυτό θα γίνει «υπό το φως της ρωσικής απάντησης».

Σύμφωνα με τον ρωσικό κρατικό τ/σ RT Deutsch, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dimitri Peskow άσκησε κριτική την Τετάρτη στη γερμανική κυβέρνηση για το ότι δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Ρωσία ως προς τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της Bundeswehr.

Η επιστολή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης τελειώνει με τις λέξεις: «Ελπίζουμε σε πλήρη ανάρρωση του Alexej Navalny».

Σύμφωνα με τη Ρωσική Προεδρία, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση των πραγμάτων στην περίπτωση του επικριτή του Κρεμλίνου Navalny. Η Γερμανία δεν έχει ακόμη ενημερώσει το Κρεμλίνο για το ότι πιστεύει πως ο Navalny έχει δηλητηριαστεί με ένα νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του νοβιτσόκ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.